Volgens on-chain data zou er binnenkort $1,3 miljard aan Ethereum (ETH), die in beslag genomen zijn van de welbekende cryptocurrency-scam PlusToken, naar cryptocurrency-beurzen kunnen worden overgemaakt voor verkoop. Wat voor effect gaat dit hebben op de Ethereum koers. Gaat de verkoopdruk enorm toenemen?

Wat was PlusToken?

PlusToken was een cryptocurrency-scam dat tussen 2018 en 2019 in China actief was en 2,6 miljoen deelnemers aantrok. Autoriteiten ontmantelden de operatie en namen aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency in beslag.

Zoals wij eerder al meldde, resulteerde de PlusToken-zaak erin dat de Chinese politie ongeveer 1% van de totale voorraad van Bitcoin in beslag nam. Lokale autoriteiten namen ook meer dan 830.000 ETH, 1,4 miljoen LTC, 27 miljoen EOS, 74.000 DASH, 487 miljoen XRP, 6 miljard DOGE, 79.000 BCH en 213.000 USDT in beslag. Lokale wetshandhaving kon begin september 2020 ook zes PlusToken-teamleden vervolgen.

In een gerechtelijk document uit 2020 meldden ambtenaren dat ze de in beslag genomen activa hadden overgedragen aan Zhifan Technology Beijing voor liquidatie, met de bedoeling dat de fondsen uiteindelijk aan slachtoffers zouden worden verdeeld. Volgens OTX Research is de Bitcoin op beurzen verkocht en is een deel van de Ethereum geliquideerd, waardoor er nog 542.000 ETH overbleef.

Ethereum koers onder druk

Een vertegenwoordiger van AMLBot merkte op dat “het resterende bedrag, ongeveer 542.000 ETH, onlangs werd verdeeld over verschillende wallets en in augustus begon te bewegen, en uiteindelijk werd samengevoegd in 294 afzonderlijke adressen.”

Eerder deze week merkte blockchainanalist FreeSamourai op dat ongeveer 7.000 ETH ($17,2 miljoen) van de 542.000 ETH (ter waarde van $1,3 miljard) die in beslag waren genomen van PlusToken, beurzen heeft bereikt, “wat aangeeft dat er een intentie is om de resterende tokens te gaan verkopen.”

Hij merkte op dat “15.700 ETH werd overgemaakt van [PlusToken’s] laatste bekende adressen,” en dat daarvan “iets meer dan 7.000 ETH werd verzonden naar een handvol stortingsadressen van beurzen.” Hij ging verder met:

“Gezien de recente poging om de ETH opnieuw te verdoezelen, is het onwaarschijnlijk dat de actieve distributie van de 15.700 ETH die gisteren werd verplaatst, de laatste is van de 540.000 ETH-aanboddistributie.”

De dreigende verkoop van de PlusToken Ethereum werd door crypto-investeringsbedrijf QCP genoemd als een van de redenen voor het gebrek aan optimisme op de cryptomarkt. Zo dacht ook Calvin Ferreira, hoofd ecosysteem en groei bij Bitcoin layer-2-netwerk BitcoinOS. Hij zei het volgende hierover:

“Gezien het totale betrokken bedrag ongeveer $1,3 miljard is, zou elke significante liquidatie de verkoopdruk dramatisch kunnen verhogen, wat zou leiden tot een verdere daling van de prijs van Ethereum.”

Het bericht Verkoopdruk voor Ethereum aanstaande door PlusToken-munten? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!