De vroege vogels onder ons zagen vanochtend een alert voorbijkomen: Bitcoin is 2,6% gestegen in een uur. Langzaamaan komt een Bitcoin koers van 60.000 euro weer in zicht, op het moment van schrijven hoeft de prijs nog maar 1500 euro te stijgen om daar te komen. Wat is er aan de hand?

Waar het voor ons nog heel vroeg is, zijn de grote economieën van Azië allang wakker. Afgelopen weekend heeft China namelijk bekendgemaakt dat het zijn economie een flinke duw in de rug gaat geven met nieuwe stimuleringsmaatregelen. Dit nieuws zorgde ervoor dat investeerders weer wat hoop kregen, en dat heeft effect op de Bitcoin koers.

Banner Bitcoin 1

Wat doet China nu precies?

China heeft beloofd om meer schulden aan te gaan om hun verzwakte economie te ondersteunen. Het exacte bedrag van deze steun is nog niet bekendgemaakt, en dat zorgt ervoor dat sommige investeerders een beetje voorzichtig blijven.

Toch is er voldoende optimisme. De beurs in Shanghai steeg vandaag met 1,6% door het nieuws, terwijl de beurzen in Hong Kong en Japan gemengde resultaten lieten zien.

Niet alleen aandelen, maar ook crypto reageert vaak op dit soort berichten. Bitcoin, dat sinds eind september wat aan het schommelen was, schoot daardoor omhoog naar bijna 59.000 euro.

Gok tegen Bitcoin pakt slecht uit

Behalve het nieuws uit China, zien we ook dat veel beleggers in cryptoderivaten die gokten op een dalende Bitcoin-prijs de afgelopen dag flink wat geld hebben verloren. Maar liefst 100 miljoen dollar aan ‘short posities’ (inzetten op een daling van de prijs) werd geliquideerd. Dat betekent dat zij hun inzet kwijt zijn, omdat de koers juist omhoog ging in plaats van omlaag.

Voor de optimisten onder ons is er meer goed nieuws: Bitcoin heeft zijn dominantie op de cryptomarkt vergroot en is nu goed voor meer dan 58% van de totale marktwaarde. Dat is het hoogste niveau sinds april 2021.

Wordt oktober toch uptober?

Veel analisten hadden al voorspeld dat oktober een goede maand zou worden voor Bitcoin, en die verwachting lijkt nu uit te komen. In de afgelopen 11 jaar is oktober namelijk negen keer positief geweest voor de Bitcoin-prijs.

Sommige experts, zoals Bitcoiner Kyle Chassé, geloven dat we aan het begin staan van een nieuwe grote rally. Hij zei zelfs: “De volgende grote stijging is niet zomaar een mogelijkheid — het is een realiteit die op het punt staat te gebeuren.”

Of hij gelijk krijgt, zullen we de komende weken zien, maar er is weer volop reuring. Of.. zoals Rapper Sjors ooit zei: Let’s goo!

The post Dit is waarom Bitcoin vandaag stijgt en wat je kan verwachten appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!