vitalik buterin

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft opnieuw voor 1,6 miljoen dollar aan memecoins verkocht. Niet voor Amerikaanse dollars, maar voor Ethers. Uiteindelijk is zijn belofte om die Ethers te doneren aan goede doelen.

Vitalik Buterin dumpt memecoins

De verkoop van Buterin bevatte onder andere 982.800 dollar aan Moo Deng (MOODENG), 231.000 dollar aan Monsterra (MSTR) en 183.000 dollar aan ETHEREUM IS GOOD (EBULL), zo wist blockchain-analysebedrijf Spot On Chain te vertellen in een publicatie van 13 oktober.

Buterin verkocht ook zijn holdings in Popcat (POPCAT), Fwog (FWOG) en vitalek buteren (VITALIK). In totaal verkocht hij voor 2,78 miljoen dollar aan memecoins voor Ethereum en doneerde hij over de afgelopen negen dagen voor 884.000 dollar aan goede doelen.

Verder gaf Buterin aan te waarderen dat projecten hem munten toestuurden om te doneren, maar volgens hem zou het beter zijn om die munten direct te doneren. Ze gebruiken Buterin natuurlijk alleen maar om wat extra aandacht voor hun project te genereren.

Nog miljoenen dollars over

Overigens verkocht Vitalik Buterin nog niet al zijn memecoins. Zijn totale portfolio van 700 miljoen dollar bestaat nog altijd uit 2,4 miljoen dollar aan MOODENG tokens, 144.000 dollar aan Neiro (NEIRO), 117.000 dollar aan MSTR en 80.000 dollar aan Degen (DEGEN).

Je zou het niet verwachten, maar volgens Buterin bieden memecoins wel degelijk voordelen voor de samenleving. Zo kunnen ze gebruikt worden om geld op te halen voor bepaalde goede doelen of ziet hij ze als een mogelijkheid voor mensen uit arme landen om toch nog wat te verdienen.

Als laatste is het grappig om te vermelden dat economen Tyler Cowen en Alex Tabarrok hem recent tipten als mogelijke winnaar van de Nobelprijs voor de economie. “Vitalik bouwde een platform en creëerde een valuta waarvan je kunt zeggen dat het de regressietheorie van Mises aan de kant legde”, aldus Cowen tijdens de Marginal Revolution podcast.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Vitalik Buterin dumpt opnieuw voor $1,6 miljoen aan memecoins verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!