Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft zijn steun uitgesproken voor de Chicago-based derivatenbeurs Bitnomial. Deze beurs heeft namelijk een soort proactgieve rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om duidelijkheid te krijgen over de regelgeving als het gaat om XRP-futures contracten. Waarom juicht Garlinghouse dit zo toe?

Banner Ripple 1

Achtergrond van het conflict

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, staat bekend om zijn felle kritiek op de SEC. Nu heeft hij een nieuwe bondgenoot gevonden in Bitnomial, een beurs uit Chicago die handelt in XRP-futures. Samen proberen ze de SEC, die ze zien als een overijverige toezichthouder, een halt toe te roepen.

Garlinghouse’s standpunt

Garlinghouse noemde de SEC een “op hol geslagen agentschap” dat “boven de wet opereert”. Hij bekritiseerde de SEC voor het negeren van een recente rechterlijke uitspraak die stelde dat XRP geen security is bij verkoop op secundaire markten.

Bredere implicaties

De kern van de zaak is eigenlijk best ingewikkeld. Het draait om de vraag: wie is de baas over crypto-futures? Is het de CFTC, die normaal over futures gaat, of de SEC, die vindt dat ze er ook iets over te zeggen heeft?

Ripple’s eigen juridische strijd

Ondertussen voert Ripple zelf ook een juridische strijd tegen de SEC. Hoewel een rechter oordeelde dat XRP niet als security geldt bij verkoop op secundaire markten, legde de rechtbank Ripple wel een boete op van $125 miljoen voor eerdere verkopen aan institutionele investeerders. Ripple heeft een “cross-appeal” ingediend om delen van dit oordeel aan te vechten, terwijl de SEC in beroep gaat om haar standpunt te handhaven dat XRP een security is.

The post Ripple steunt Bitnomial in juridische strijd tegen SEC over XRP-futures appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!