Shytoshi Kusama, de pseudonieme hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB), heeft onlangs gebruikers gewaarschuwd voor misleidende claims over het bezit van zogenoemde miljardendollar SHIB-wallets.

In een bericht op platform X (voorheen Twitter) riep Kusama op om kritisch te blijven bij het horen van dergelijke beweringen en deze grondig te verifiëren voordat ze voor waar worden aangenomen. Hij stelde een simpele, maar doeltreffende manier voor om dit te controleren.

Kusama stelde voor om de vermeende wallet-eigenaar te vragen om een willekeurig getal tussen 1 en 100 te kiezen, toon dat getal openbaar, en laat de eigenaar vervolgens dat exacte bedrag in SHIB vanuit de betreffende wallet overmaken. Indien de persoon niet aan dit verzoek kan voldoen en excuses verzint, dan is hij volgens Kusama hoogstwaarschijnlijk niet de rechtmatige eigenaar van de wallet. Hij gaf het volgende aan:

“Er zijn berichten binnengekomen dat bepaalde personen claimen de eigenaar te zijn van miljardendollar SHIB-wallets. Voordat men zomaar in zulke wilde beweringen gelooft, raad ik aan om ze eerst te verifiëren. Hier is een eenvoudige manier om dat te doen: 1/2.”

Deze waarschuwing komt op een moment dat er volop gespeculeerd wordt over grote SHIB-bezitters, vooral in relatie tot Ryoshi, de mysterieuze oprichter van Shiba Inu. Er gaan geruchten rond dat Ryoshi wallets beheert met een waarde van meer dan $1 miljard aan SHIB-tokens, wat neerkomt op ongeveer 10% van de totale voorraad. Deze beweringen worden echter fel betwist door verschillende leden van de Shiba Inu-community, die ze afdoen als misinformatie.

De hele kwestie heeft geleid tot een bredere discussie binnen de community over transparantie. Sommigen maken zich zorgen dat dergelijke ongefundeerde claims hackers zouden kunnen aantrekken of bijdragen aan de verspreiding van nog meer desinformatie. Kusama’s advies benadrukt daarom het belang van waakzaamheid en zorgvuldige controle, vooral in de wereld van digitale valuta.

Terwijl Shiba Inu zich blijft ontwikkelen, wijst Kusama’s nadruk op verificatie en verantwoordelijkheid op het belang van transparantie in de cryptomarkt. De community moet alert en voorzichtig blijven, en dit scenario geeft eens te meer aan hoe belangrijk het is om op een verantwoorde manier met je crypto om te gaan.

Het bericht Shiba Inu-ontwikkelaar waarschuwt voor miljardenscam verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!