Amerika stemmen

Speculeren met crypto op de uitkomst van actuele gebeurtenissen wordt steeds populairder. De afgelopen drie maanden zagen een indrukwekkende toename van 565,4% in het handelsvolume van blockchain-voorspellingsmarkten. Vooral weddenschappen rond de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten trekken enorme bedragen aan, wat de opkomst van deze markt versterkt.

Crypto-voorspellingsmarkten komen op stoom

De kans is groot dat je weleens van Polymarket hebt gehoord. Deze decentrale voorspellingsmarkt, die draait op de blockchain van Polygon (POL), is namelijk regelmatig aan bod gekomen in het crypto nieuws. Het is met afstand de meest gebruikte applicatie waar crypto-investeerders wedden op allerlei gebeurtenissen.

Bijna alle weddenschappen verlopen zelfs via Polymarket. Het in 2020 gelanceerde platform heeft maar liefst 99% van het marktaandeel in handen.

CoinGecko heeft in een nieuw rapport, waarin de resultaten van de cryptomarkt van het afgelopen kwartaal zijn uiteengezet, opgemerkt dat Polymarkt een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt in de maanden juli, augustus en september. Zijn handelsvolume is namelijk met 713,2% gestegen en het aantal transacties zelfs met 848,5%.

Het totale handelsvolume van crypto-voorspellingsmarkten, waaronder dus Polymarket, is met 564,3% gestegen – van $463,3 miljoen naar $3,1 miljard. 

De werking van Polymarket, en alle andere crypto-voorspellingsmarkten, zijn kinderlijk eenvoudig. Gebruikers kunnen tokens kopen (met stablecoins) die een bepaalde uitkomst vertegenwoordigen in een vraagstuk, zoals prijsvoorspellingen of politieke gebeurtenissen.

De prijs van elke token varieert op basis van de kans die de markt toeschrijft aan de uitkomst. Als een bepaalde uitkomst plaatsvindt, krijgen degenen die daarop hebben ingezet hun winst uitbetaald.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, deelde eerder deze maand nog zijn mening dat voorspellingsmarkten een stuk betrouwbaarder zijn dan traditionele peilingen omdat er daadwerkelijk geld op het spel staat.

Amerikaanse presidentsverkiezingen trekken aandacht

De presidentsverkiezingen in de VS, die over minder dan een maand plaatsvinden, spelen een grote rol in het stijgende volume. Coingecko schreef dat sinds het begin van 2024 ongeveer $1,7 miljard is ingezet op wie er het Witte Huis zal betreden. 

Cryptobezitters hopen maar al te graag dat Musk gelijk heeft wat betreft de nauwkeurigheid van voorspellingsmarkten. Op Polymarket krijgt ‘crypto-president’ Donald Trump namelijk een kans van 54% om er met de overwinning vandoor te gaan, en Kamala Harris slechts 45,3%. Het is een groot contrast met de meeste traditionele peilingen waar Harris juist beter scoort.

Nog nooit eerder was crypto zo’n belangrijk onderwerp van de verkiezingen. Bij Trump is het een centraal thema in zijn campagne; hij doet er werkelijk alles aan om cryptoliefhebbers voor zich te winnen. Hoewel Harris zich ook open heeft gesteld voor de industrie, kan ze niet tippen aan de vele beloftes van Trump.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Crypto-voorspellingsmarkten worden steeds populairder: 565% groei in Q3 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!