Bitcoin heeft een goed begin van de week. Het is pas maandag, en de munt staat nu al met meerdere procenten in de plus. Daarnaast lijkt het erop alsof er nog meer aankomt. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat Bitcoin ervoor?

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we veel kunnen zien van de koersgeschiedenis. In ieder geval genoeg om de belangrijkste prijslevels te analyseren. Deze zijn hieronder weergegeven als rode zones.

Bijna elke keer als de Bitcoin hier aankomt verandert het van richting. En in het enkele geval dat de marktleider er doorheen breekt, geeft dat een extra impuls aan de koers (zowel positief als negatief). Dit zien we heel goed aan het positieve effect dat de munt de laatste keer gaf toen het door de bovenste zone brak.

Het resultaat daarvan was een nieuw hoger hoogtepunt. De munt brak daarmee zijn neerwaartse trend van steeds lagere laagtes en lagere hoogtes. Het was daardoor aannemelijk dat Bitcoin vlak daarna – na de hogere hoogte – weer een hogere laagte zal maken. Dit zou het startschot geven voor een nieuwe opwaartse trend.

Zoals je kan zien aan de groene boogjes is dit ook gebeurd. De munt beweegt nu na lange tijd weer opwaarts, maar wat kunnen we daarvan verwachten? Waar gaat Bitcoin nu heen?

De koers op de korte termijn

Om dit beter te zien, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor de afgelopen prijsactie duidelijker wordt. Op die manier kunnen we beter analyseren wat de marktleider op de korte termijn zal doen.

Aangezien de munt nu net weer omhoog beweegt, wordt de kans steeds kleiner voor een verdere daling. Bitcoin ziet er erg sterk uit en er zijn niet bepaald tekens dat hij binnenkort verder zal zakken. Als dat we; het geval is, zal dat eerder zijn om weer een nieuw hoger laagtepunt te maken.

Daarnaast lijkt er geen sterke weerstand meer te zijn tot de hoogte rondom 70.000 dollar. Het is daardoor aannemelijk dat de munt op de korte termijn naar deze prijs toe kan. Op het moment van schrijven staat Bitcoin ook al boven 65.000 dollar. Blijf de grafiek en deze trend goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin weer onderweg naar koers van 70.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!