Tibia_Artwork

CipSoft, de ontwikkelaar van de legendarische MMORPG Tibia, heeft een grote aankondiging gedaan: de lancering van de Tibia Token (TIB), een eigen cryptocurrency. Met deze stap maakt de game, die sinds 1997 een trouwe fanbase heeft opgebouwd, de sprong naar het Web3-tijdperk. Maar wat houdt deze verandering precies in voor de spelers?

Wat is Tibia Token (TIB)?

De Tibia Token is ontworpen om valutatransacties binnen de game te vereenvoudigen en veiliger te maken. Via een eenvoudige 1:1-conversie kunnen spelers hun bestaande Tibia Coins omzetten in Tibia Tokens. Dit nieuwe systeem elimineert de risico’s van peer-to-peer-marktplaatsen, zoals fraude en overprijzen, en biedt spelers een meer gestroomlijnde en veilige ervaring.

Veiligheid voorop

De Tibia Token maakt gebruik van de BNB Smart Chain en voldoet aan de ERC20-standaard, wat zorgt voor snelle en veilige transacties. Om gebruik te maken van de tokens, moeten spelers een geverifieerd account hebben met tweefactorauthenticatie (2FA) en een digitale portemonnee met voldoende BNB om de transactiekosten te dekken. CipSoft heeft strenge veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om het platform zo betrouwbaar mogelijk te maken.

Volledig in lijn met de wetgeving

CipSoft verzekert dat de integratie van Tibia Token in overeenstemming is met alle wettelijke vereisten, zonder negatieve impact op de gameplay of spelprestaties. Bovendien blijft de ontwikkelaar luisteren naar feedback van de community en overweegt het om de functionaliteit van de token in de toekomst uit te breiden naar andere games of platforms.

Een stap richting de toekomst

Met Tibia’s 30e verjaardag in het vooruitzicht, markeert deze introductie een belangrijke mijlpaal voor de game. De lancering van de Tibia Token wordt gezien als een innovatieve stap die de game verder de toekomst in brengt. Hoewel sommige spelers mogelijk sceptisch zijn over het gebruik van cryptovaluta, verwacht CipSoft dat dit de liquiditeit op het platform zal vergroten en zowel nieuwe als bestaande spelers zal aanspreken.

Wat betekent dit voor jou?

Voor de actieve Tibia-speler betekent de introductie van de Tibia Token een veiligere en snellere manier om valuta te verhandelen binnen de game. Met de nadruk op veiligheid en efficiëntie biedt deze nieuwe functie een frisse ervaring die naadloos aansluit op de huidige Web3-trends.

Het bericht Tibia introduceert eigen cryptocurrency en stapt Web3 in: Wat betekent dit voor spelers? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!