ripple xrp

De XRP-community kijkt al enige tijd uit naar de mogelijke lancering van een eigen Spot Exchange Traded Fund (ETF). Sinds de introductie van de eerste Bitcoin ETF’s op de Amerikaanse beurs, hopen cryptobeleggers dat ook andere altcoins, zoals XRP, hun eigen fondsen krijgen.

Beleggers zijn optimistisch en denken dat zo’n fonds een grote invloed kan hebben op de koers van XRP. Maar hoe hoog kan de prijs daadwerkelijk stijgen?

Mogelijke Impact van een XRP ETF

Om de mogelijke impact van een XRP ETF op de koers van de altcoin te begrijpen, is het zinvol om naar het succes van de Bitcoin ETF’s te kijken. In januari werden er 11 verschillende ETF’s voor Bitcoin gelanceerd, die inmiddels meer dan $17 miljard aan nieuw kapitaal hebben aangetrokken. Deze fondsen behoren nu tot de meest succesvolle ETF’s op de Amerikaanse markt.

Vergelijking met Bitcoin ETF’s

Hoewel een XRP ETF naar verwachting minder kapitaal zal aantrekken dan de Bitcoin ETF’s, omdat XRP minder populair is dan Bitcoin, kan het toch een aanzienlijke impact hebben. Stel dat de XRP ETF’s 50% van het kapitaal van de Bitcoin-fondsen aantrekken, dan zou dit neerkomen op een instroom van ongeveer $8,8 miljard. Gezien de huidige marktwaarde van XRP, die rond de $30 miljard ligt, zou dit een aanzienlijke boost zijn voor de altcoin.

Verwachte Impact op de XRP Koers

Analisten gebruiken vaak een 1-op-10-ratio om de impact van investeringen op de marktkapitalisatie van activa te bepalen. Dit betekent dat een instroom van $8,8 miljard de marktwaarde van XRP met bijna $90 miljard zou kunnen verhogen. Daardoor zou de totale marktkapitalisatie van XRP kunnen stijgen tot $120 miljard, wat een viervoudige toename zou betekenen ten opzichte van het huidige niveau. In dat geval zou de prijs van XRP boven de $2 kunnen uitkomen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Hoe hoog kan de Ripple (XRP) koers stijgen bij komst eigen ETF? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!