australië

Het allereerste Australische Ethereum ETF is gelanceerd. Deze ETF zal uitgegeven worden door Monochrome Asset Management en handel begint vandaag om 10:00 uur lokale tijd.

Dit nieuwe product, de Ethereum ETF (IETH), volgt op de lancering van Monochrome’s Bitcoin ETF (IBTC) in augustus 2023, dat inmiddels $15 miljoen heeft aangetrokken.

Een uniek ETF

Deze $15 miljoen staat in schril contrast staat met de miljarden in de Amerikaanse fondsen. Maar Monochrome claimt een unieke positie te hebben met de mogelijkheid van in-kind Ethereum abonnementen en aflossingen. Dit maakt het fonds volgens Monochrome CEO Jeff Yew belastingefficiënter. Het gebruik van een zogenaamd ‘bare trust’-structuur voorkomt dat de overdracht van Ethereum leidt tot belasting over vermogenswinsten. 

Deze structuur biedt een voordeel dat niet beschikbaar is bij de Amerikaanse crypto-ETF’s. Yew benadrukt dat Amerikaanse fondsen niet in dezelfde tijdzone opereren, waardoor Monochrome een extra concurrentievoordeel denkt te hebben op de Aziatische markt. Het ETF zal een commissie van 0,50% rekenen, wat wordt verlaagd naar 0,21% voor geaccrediteerde adviseurs. Dit plaatst de ETF binnen het bereik van de Amerikaanse concurrenten, die tussen de 0,20% en 0,25% aanrekenen.

Het fonds zal beschikbaar zijn op de meeste Australische handelsplatformen en ondersteunt overboekingen vanaf crypto-platforms, gedecentraliseerde wallets en cold wallets. Bekende spelers zoals BitGo en Gemini zullen de custody services verzorgen.

Crypto wordt populairder onder instituties

Monochrome’s initiatief komt op een moment van groeiende interesse in crypto-ETF’s. Eerder dit jaar gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring voor 11 spot Bitcoin ETF’s, gevolgd door negen Ethereum ETF’s in mei.

Alhoewel de Australische markt waarschijnlijk nooit hetzelfde kapitaal zal aantrekken, denkt Monochrome toch te kunnen profiteren van de groeiende interesse in de regio.

Daarnaast heeft ook een ander Australisch crypto fonds, DigitalX, goedkeuring gekregen voor de lancering van hun eigen spot Bitcoin ETF op de Australische beurs. Hiermee versterkt Australië zijn positie in de opkomende markt van crypto-ETF’s. Naast Australië lijken er ook in Zuid-Korea snel crypto ETF’s te zullen worden goedgekeurd.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!