Samara Asset Group is van plan om maar liefst 30 miljoen euro op te halen via een obligatie-uitgifte. Het doel? Meer Bitcoin kopen en hun investeringsportfolio uitbreiden. Dit nieuws komt op een moment waarop steeds meer grote spelers in de financiële wereld zich mengen in de cryptomarkt en de koers er rooskleurig voorstaat.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin en alternatieve investeringen

Samara heeft Pareto Securities ingeschakeld om de uitgifte van deze obligatie te begeleiden. Met het geld dat ze hiermee ophalen, willen ze niet alleen meer Bitcoin kopen, maar ook investeren in alternatieve beleggingsfondsen.

Het bedrag van 30 miljoen euro wordt verdeeld over de beurs in Oslo en Frankfurt, met een minimale inleg van 100.000 euro. Geen kleine bedragen dus!

Waarom een obligatie?

Samara gebruikt Bitcoin als hun belangrijkste ‘treasury reserve asset’—oftewel, hun digitale spaarpotje. Door deze obligatie uit te geven, versterken ze hun kaspositie en kunnen ze investeren in nieuwe technologieën.

CEO Patrik Lowry benadrukt dat deze stap hen helpt hun financiële positie verder te verstevigen en te groeien in opkomende techmarkten. En, zoals Lowry zelf zegt: “Met Bitcoin als onze belangrijkste spaarpot vergroten we onze liquiditeit met de opbrengst van de obligatie.”

Op X liet hij zelfs nog weten: “We blijven altijd HODL’ers en geloven dat technologie de drijvende kracht is achter vooruitgang.”

Samara’s aandeel steeg met meer dan 6% naar 2,04 euro na de aankondiging.

The post Samara Asset Group wil 30 miljoen euro investeren in Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!