Bitcoin prijs stijgt

Bitcoin steeg op 14 oktober naar een lokale top van 66.300 dollar, maar van een overtuigende uitbraak is volgens de analisten nog geen sprake. Er moet nog meer gebeuren om van echt bullish momentum te kunnen spreken en een kans te maken op nieuwe all-time highs.

Bitcoin gevangen in een dalend trendkanaal

“De afgelopen zeven maanden werd de meerderheid van de stijgingen van Bitcoin afgestopt op weerstanden rond het niveau van 66.000 tot 65.000 dollar”, aldus Big Smokey voor Cointelegraph.

Het is volgens hem zaak dat Bitcoin nu een paar dagkaarsen sluit boven die niveaus, en we niet meteen weer terugvallen. Dat zagen we eerder immers ook een paar keer gebeuren.

Net als tijdens vorige rally’s werd deze uitbraak van Bitcoin ook vooral gedreven door de futuresmarkt. Ook nu zagen we de funding rate toenemen en de open interest stijgen, wat erop wijst dat het met name om hefboom-handelaren gaat.

De stijging van Bitcoin naar 66.300 dollar ging ook gepaard met een kleine short squeeze, waardoor veel shorthandelaren gedwongen waren om Bitcoin te kopen.

Hoop voor Bitcoin

Toch is er volgens Kelly Greeg hoop voor Bitcoin. “Optie-nerds zijn long met calls voor Bitcoin koersen van 75.000 tot 100.000 dollar, die vooral in december aflopen, en sommigen in oktober en november. […] Het kopen pikte aan het einde van afgelopen week op”, aldus Greeg, die vervolgens een kaarsje opsteekt voor Uptober.

Daarmee geeft Greer aan dat zij in ieder geval nog gelooft in de hervatting van het bullish momentum in oktober.

Een andere uitleg voor het positieve momentum van Bitcoin zijn de winkansen van Donald Trump als het gaat om de Amerikaanse verkiezingen.

Trump haalde niet lang geleden alle headlines in de Bitcoin-wereld door een Strategic Bitcoin Reserve aan te kondigen voor de Verenigde Staten. Als hij in november wordt verkozen tot president, zal Amerika in ieder geval alle Bitcoin die het in beslag nam aanhouden als reserve.

Vanuit het kamp van de Democraten zijn de vooruitzichten wat minder interessant voor Bitcoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Is Bitcoin’s Uptober begonnen of gaat de koers dalen? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!