Price Graph

De marktkapitalisatie van stablecoins is recent gestegen tot een indrukwekkende $173 miljard, een niveau dat sinds mei 2022 niet meer is gezien. Deze groei wijst op een mogelijke verschuiving in de cryptomarkt, waarbij investeerders hun posities in stablecoins versterken. Dit kan een teken zijn dat men wacht op een correctie in de Bitcoin-prijs voordat ze opnieuw instappen.

USDT meest verhandelde crypto op dit moment

Uit gegevens van DefiLlama blijkt dat de marktwaarde van stablecoins de afgelopen week met 0,48% is toegenomen. Hiermee heeft de totale waarde een piek van $173,013 miljard bereikt. Tether USD (USDT) is met 69,27% de dominante speler, met een marktkapitalisatie van $119,6 miljard.

Volgens CoinMarketCap is USDT momenteel de meest verhandelde cryptocurrency, met een handelsvolume van maar liefst $51 miljard. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) volgen op de tweede en derde plaats met respectievelijk $27,5 miljard en $14 miljard aan handelsvolume.

Een toename in de marktkapitalisatie van stablecoins kan duiden op een grotere liquiditeit binnen cryptoplatforms. Dit suggereert dat investeerders zich voorbereiden op een correctie in de markt, voordat ze stablecoins omruilen voor Bitcoin en altcoins. Hierdoor zou Bitcoin eerst een lichte terugval kunnen ervaren.

Bulls lijken BTC markt te domineren

Ondanks de stijging van de top crypto Bitcoin, wordt BTC nog steeds met een korting verhandeld ten opzichte van zijn recordhoogte van $73.750, eerder dit jaar.

Volgens de gegevens van TradingView heeft de Relative Strength Index (RSI) voor Bitcoin een waarde van 59,87, wat aangeeft dat de bulls de markt domineren. De stijgende lijn in de RSI suggereert dat er mogelijk verdere prijsstijgingen in het verschiet liggen.

Wat betekent dit voor Bitcoin investeerders?

Deze ontwikkelingen wijzen erop dat er een afwachtende houding is binnen de markt, waarbij investeerders klaarstaan om in te stappen zodra de markt een correctie ondergaat. De huidige groei in stablecoins kan daarom een vroege indicator zijn voor een prijsdaling van Bitcoin, waarna een nieuwe golf van investeringen kan volgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Marktkapitalisatie van Stablecoins bereikt hoogste niveau sinds mei 2022 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!