Bitcoin USA, Bitcoin amerika

Wat een dag was het gisteren voor Bitcoin (BTC). Zowel de Bitcoin koers als de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) beleefden hun beste dag in lange tijd. De Bitcoin koers wist de dag ruim 5% hoger af te sluiten dan het begon, en de in januari gelanceerde fondsen haalden meer dan een half miljard dollar op.

Succesdag voor Bitcoin-fondsen

De Bitcoin-fondsen zagen gisteren een gezamenlijke instroom van maar liefst $555,9 miljoen, zo laten nieuwe gegevens van Farside Investors zien. Het is het beste resultaat in meer dan vier maanden tijd. Sinds 4 juni, toen bijna $900 miljoen werd opgehaald, is de vraag naar de fondsen niet meer zo hoog geweest als gisteren.

Het is zelfs een van de beste handelsdagen sinds de lancering op 11 januari. Op slechts negen dagen is het resultaat van gisteren namelijk overtroffen. Het record werd op 12 maart bereikt, toen iets meer dan $1 miljard richting de fondsen stroomde. Slechts een dag later bereikte de Bitcoin koers zijn hoogste punt ooit van bijna $74.000. Het marktsentiment stond er toen dus nog wel stukken beter voor dan nu.

Terug naar de recente ETF-resultaten. Maar liefst tien van de elf fondsen zijn er gisteren in geslaagd om nieuw kapitaal te verwelkomen. De laatste keer dat dit gebeurde was begin mei. Zelfs Grayscale’s GBTC-fonds, dat al meer dan $20 miljard heeft verloren, wist kapitaal aan te trekken: met een instroom van $37,8 miljoen was het zelfs zijn op één na beste dag sinds de lancering.

Fidelity’s FBTC-fonds steekt met kop en schouders boven de rest uit met een netto-instroom van $239,2 miljoen. Het BITB-fonds van Bitwise volgt met $100,2 miljoen en BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste Bitcoin ETF op de markt, moet genoegen nemen met een derde plek en $79,5 miljoen aan instroom.

BTC koers stijgt hard voorbij $66.000

Dan het geweldige start van de week van de Bitcoin koers. Op middernacht werd de digitale munt nog verhandeld voor ongeveer $62.900, maar gisteravond werd zijn hoogste prijs sinds 30 juli aangetikt van $66.590. De koers heeft dus een totale stijging van bijna 6% doorgemaakt.

Inmiddels is Bitcoin wat teruggezakt, maar de koers houdt nog altijd stand boven $65.000. De volgende grote weerstand ligt op $70.000, maar na de recente stijging zouden de bulls even een adempauze kunnen nemen.. Zolang de koers boven de $64.000 blijft, blijft de richting opwaarts.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin ETF’s halen meer dan $500 miljoen op: beste dag sinds juni verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!