bitcoin japan, metaplanet

Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet, ook wel de ‘Aziatische MicroStrategy’ genoemd (3x raden waarom), heeft voor de vierde keer deze maand zijn Bitcoin (BTC) voorraad uitgebreid.

Dankzij de frequente aankopen stijg Metaplanet snel op de ranglijst van de grootste beursgenoteerde Bitcoin-houders. Inmiddels heeft het bedrijf al voor meer dan $50 miljoen van de digitale munt in handen, en het bedrijf is nog niet klaar met hun ambitieuze inkoopstrategie.

Meer dan 100 nieuwe Bitcoins gekocht

Metaplanet ging in april het Amerikaanse MicroStrategy, dat met ruime afstand de meeste Bitcoins bezit van alle beursgenoteerde bedrijven, achterna door voor het eerst Bitcoin te kopen en direct om te toveren tot belangrijkste reserve-activum. Door steeds meer Bitcoins te verwerven, hoopt het bedrijf zich te kunnen wapenen tegen de instabiele Japanse yen en de steeds verder oplopende schulden van de Japanse overheid.

Sindsdien heeft Metaplanet vaak een plekje bemachtigd in het Bitcoin nieuws met nieuwe aankopen. Alleen in oktober, die pas iets meer dan twee weken bezig is, heeft het bedrijf dus al drie keer zijn Bitcoin-reserves vergroot. In totaal had Metaplanet deze maand al 6,9 miljard Japanse yen (46,8 miljoen Amerikaanse dollars) in Bitcoin gestoken, maar daar komt nu nog eens 1 miljard yen (56,1 Amerikaanse dollars) bij.

Gisteren maakte het investeringsbedrijf namelijk middels een officieel statement bekend dat het 106,976 Bitcoins van de markt heeft geplukt, tegen een gemiddelde BTC koers van ongeveer 62.520 Amerikaanse dollars. 

Na de recente aankoop heeft Metaplanet 855,5 Bitcoins op de balans staan tegen een huidige waarde van iets meer dan 56 miljoen Amerikaanse dollars.

De aandelenkoers van het bedrijf is al met meer dan 15% gestegen sinds de aankondiging. En sinds de Bitcoin-strategie werd onthuld is de koers al met maar liefst 480% gestegen. Dat is zelfs in Bitcoin-termen bijzonder indrukwekkend.

Inspiratie van MicroStrategy

Niet geheel verrassend, maar Metaplanet CEO Simon Gerovich heeft toegegeven dat het bedrijf is geïnspireerd door MicroStrategy voor om Bitcoin in te zetten voor het waardebehoud van hun reserves.

MicroStrategy begon in 2020 zijn Bitcoin-strategie en heeft inmiddels een astronomische stapel van 252.220 Bitcoins opgebouwd met een waarde van zo’n 16,5 miljard Amerikaanse dollars. Geen enkel ander bedrijf komt ook maar in de buurt van de Amerikaanse softwareleverancier. 

Metaplanet daarentegen mag zich bijna bekronen als de grootste beursgenoteerde Bitcoin-houder in Azië. Het bedrijf hijgt in de nek van het in Hongkong gebaseerde Meitu, die met 1.000 Bitcoins aan kop gaat in het continent.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Metaplanet breidt Bitcoin-reserves uit, aandeel profiteert met 15% stijging verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!