bitcoin prijs stijgt

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een sterke stijging doorgemaakt, waarbij de koers kort boven de $66.000 piekte. Deze onverwachte prijsbeweging leidde tot massale liquidaties van shortposities, met een totale waarde van $238 miljoen.

Veel analisten zien dit als een mogelijk keerpunt voor Bitcoin, waarbij vooral lange-termijnhouders sterker uit de strijd komen. Ondanks de optimistische stemming in de markt, waarschuwen enkele experts nog steeds voor mogelijke correcties.

De sterkste houders blijven over

Volgens Coinglass zijn deze shortposities in de afgelopen 24 uur geliquideerd. De recente stijging van Bitcoin volgt op een periode van acht maanden waarin kleinere investeerders hun posities hebben verkocht, wat resulteerde in een zogenoemde “retail shakeout”, aldus Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant.

Zo’n shakeout kan de Bitcoin-prijs tijdelijk drukken doordat veel investeerders tegelijkertijd hun BTC verkopen. Maar zodra deze groep de markt heeft verlaten, kan de koers juist weer stijgen doordat de zogenaamde “diamond hands” — beleggers die vasthouden aan hun tokens ongeacht de marktvolatiliteit — overblijven. Dit verkleint het aanbod en kan de prijs verder omhoog duwen.

Wat zijn de volgende koersdoelen?

Verschillende analisten voorspellen dat Bitcoin nog verder kan stijgen. Crypto-analist CrypNuevo ziet het doorbreken van het liquiditeitsgebied tussen $63.500 en $65.000 als een belangrijk signaal. Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe is positief en beschouwt de doorbraak van $64.000 als een mogelijk begin van een grotere rally. Toch blijven sommige experts waakzaam en wijzen op het risico van mogelijke correcties.

Bekende analist Benjamin Cowen verwacht dat Bitcoin op korte termijn kan stijgen naar $67.000 tot $68.000. Hij baseert zijn voorspelling op een seizoenseffect dat vaak eind oktober optreedt en een positief effect heeft op de koers. Daarnaast wijst Cowen erop dat Bitcoin de afgelopen weken boven de ‘bull market support band’ heeft gehandeld, een sterke technische indicator die duidt op een aanhoudende stijging.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Massale short liquidaties na Bitcoin rally: Is een explosieve koersstijging op komst? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!