Bitcoin prijs stijgt

De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen een sterke opwaartse beweging laten zien. Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,2% gestegen tot een hoogtepunt van $67.950, terwijl Ethereum (ETH) met 3,3% omhoog schoot en momenteel boven de $2.660 noteert.

In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken achter deze stijgingen en onderzoeken we waarom de cryptokoersen vandaag zo hard stijgen.

Historisch sterke maand voor crypto

Historisch gezien is oktober vaak een sterke maand voor zowel Bitcoin als altcoins, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering. In de afgelopen zeven dagen zijn veel cryptomunten aanzienlijk in waarde gestegen.

Zo klom Solana (SOL) met 9,5%, terwijl Avalanche (AVAX) zelfs een groei van 10,6% noteerde. Dankzij dit succes is de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt teruggekeerd naar $2,4 biljoen, nadat deze in september nog onder de $2 biljoen was gezakt.

Renteverlaging Federal Reserve verwacht in november

Zowel China als de Verenigde Staten hebben stappen ondernomen om de economische druk te verlichten, wat een positief effect heeft op risicovolle beleggingen zoals cryptocurrencies. In september heeft de Federal Reserve (FED) in de VS al een renteverlaging doorgevoerd, en er wordt verwacht dat er in november nog een verlaging van 0,25% volgt.

Deze verlaging zou lenen goedkoper maken, waardoor meer kapitaal beschikbaar komt voor investeringen. In anticipatie op deze aankomende renteverlaging beginnen de cryptoprijzen nu al te stijgen.

Mega stimulans uit China

China neemt ook grote maatregelen om de economie te stimuleren. Naar verwachting zal het land 1 biljoen yuan (ongeveer $140 miljard) injecteren in de grootste staatsbanken. Daarnaast worden er 2 biljoen yuan aan speciale staatsobligaties uitgegeven om extra financiering beschikbaar te stellen. Sinds de aankondiging van deze stimuleringsmaatregelen, slechts enkele dagen geleden, is de CSI300-index al met meer dan 16% gestegen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Cryptomarkt in het groen: Wat is de oorzaak van de stijging? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!