crypto crash, prijs crash

Bitcoin (BTC) heeft zojuist bizarre prijsactie laten zien. De Bitcoin koers maakte in eerste instantie een grote sprong van zo’n $66.000 tot zijn hoogste niveau in maanden van bijna $68.000, om vervolgens in korte tijd de gehele daling weer uit te vegen.

Bitcoin is genadeloos afgeketst van een belangrijke weerstandszone en de bulls zullen zich nu moeten bewijzen om een grotere correctie te voorkomen, wat de afgelopen maanden wel telkens het geval was.

BTC koers verliest meer dan $3.000 in korte tijd

Het leek een rustige dag te gaan worden voor Bitcoin, maar schijn bedriegt. Bitcoin opende de dag op een prijs van ongeveer $66.000, maar zakte vannacht tot vlak boven de $63.000. Na de enorme rally van gisteren viel een daling als deze natuurlijk meer dan op zijn plaats. 

In de ochtend klom Bitcoin echter weer langzaam omhoog tot enkele honderden dollars onder de $66.000, waar het voor enkele uren zijwaarts heeft bewogen. Er zat weinig beweging in de Bitcoin koers, maar daar kwam om 15:30 uur opeens verandering in.

In een halfuur tijd schoot de Bitcoin koers van $66.000 tot een absolute piek van ongeveer $68.000, de hoogste koers sinds 29 juli.. Dit weerspiegelt een totale stijging van grofweg 3%.

De bulls kregen echter amper de tijd om de winst te vieren. Bitcoin maakte namelijk direct een duikvlucht en verloor in ongeveer een uur tijd meer dan $3.000 van zijn waarde. Om precies te zijn crashte de koers met bijna 5% tot een dieptepunt van $64.800.

Dat Bitcoin afketste van $68.000 komt niet geheel als een verrassing. Hier ligt namelijk een sterk weerstandsniveau waar de koers in het verleden al vaker moeite heeft gehad om doorheen te breken. 

De daling lijkt bovendien deels te zijn veroorzaakt door de uitgelekte kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML. Hoewel de publicatie voor morgenochtend pas op de agenda stond, waren de financiële resultaten vanmiddag al zichtbaar. De cijfers vielen flink tegen, zoals je vanmiddag al kon lezen, waardoor de aandelen massaal werden gedumpt. Dit heeft een schokgolf veroorzaakt bij tech-aandelen en dus ook Bitcoin.

Bitcoin moet zich nu bewijzen

De volatiliteit zit er nog altijd goed in. De Bitcoin koers is inmiddels namelijk alweer hersteld voorbij $66.000. De populaire crypto-analist Rekt Capital liet op socialmediaplatform X zien dat Bitcoin precies is afgewezen aan de bovenkant van zijn neerwaartse kanaal waar het zich al sinds maart in bevindt. Dit gebeurde al drie keer eerder, met elke keer een forse correctie als gevolg ( van 22%, 26% en 29%).

‘’Deze huidige afwijzing is de eerste kans voor Bitcoin om te laten zien dat deze neerwaartse weerstand verzwakt als afwijzingspunt,’’ zo schreef de analist.

Erhalte 10 € geschenkt bei BitvavoHandle 10.000 € gratis und erhalte 10 € Bonus

Erstelle ein Konto bei Bitvavo. Zahle 10 € ein und erhalte ein Willkommensgeschenk von 10 € völlig kostenlos. Und das ist noch nicht alles – du zahlst 7 Tage lang keine Handelsgebühren auf deine ersten 10.000 € an Transaktionen. Starte jetzt!




  • Großes Angebot



  • Niedrige Gebühren



  • Zuverlässig

Het bericht Bitcoin koers maakt flitsende crash van 5% na grote sprong tot $68.000 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!