World Liberty Financial, het veelbesproken cryptoproject van Donald Trump, heeft een moeizame start gemaakt. Gisteren startte de openbare verkoop van hun token, de WLFI maar de verkoopcijfers vallen tegen.

Doelstellingen niet gehaald

In het eerste uur leek er nog veel interesse te zijn en werd er snel 5 miljoen dollar opgehaald. Door de drukte op de website liep de boel helemaal vast waardoor er een uur lang geen verkopen plaats konden vinden.

Aan het einde van de dag stond de teller op ongeveer 9,15 miljoen dollar. Dit betekent dat er van de 20 miljard beschikbare coins, nog 19,4 miljard tokens niet verkocht zijn. Etherscan laat zien dat er 7460 adressen zijn met WLFI.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Het doel was om bij de lancering 300 miljoen dollar op te halen en 20% van de tokens te verkopen. Daarmee zou de waarde van het project op 1,5 miljard dollar uitkomen, volgens de plannen die zijn gedeeld met investeerders.

Wat maakt WLFI-tokens anders?

De WLFI-token is niet zomaar een cryptomunt die je kunt kopen en verkopen. Deze token geeft namelijk stemrecht in de ontwikkeling van het platform. Tokenhouders mogen meebeslissen over belangrijke zaken zoals updates aan het protocol, samenwerkingen en aanpassingen aan de beveiliging.

Dit klinkt als een grote verantwoordelijkheid, maar er is een addertje onder het gras: de tokens kunnen niet worden verhandeld en zijn vastgezet in een smart contract, tenzij de regels in de toekomst veranderen.

Echte cryptoveteranen zingen nu in koor: Hey heey heeeeeey.

Donald Trump als crypto-voorvechter

Het opvallendste aan World Liberty Financial is misschien wel de betrokkenheid van Donald Trump. Hij wordt door het project naar voren geschoven als “hoofdadvocaat voor crypto”, en zijn zoons Donald Jr., Eric en Barron worden gepresenteerd als web3-ambassadeurs.

Trump zelf straalt nog steeds vertrouwen uit. Op X riep hij: ‘Groot nieuws! De verkoop van de World Liberty Financial-token is nu live. Crypto is de toekomst. Laten we deze geweldige technologie omarmen en de wereld leiden in de digitale economie.’

Wat staat er verder op de planning voor World Liberty Financial?

World Liberty Financial heeft grote plannen. Ze willen een sterke positie veroveren in DeFi door diensten aan te bieden zoals lenen, uitlenen en het creëren van liquiditeitspools. Ze ondersteunen ook stablecoins die gebaseerd zijn op de Amerikaanse dollar.

Het doel is om de Amerikaanse dollar wereldwijd sterk te houden via gedecentraliseerde financiële tools. In hun “gold paper” beloven ze bovendien dat ze zich houden aan de Amerikaanse financiële wetgeving en schetsen ze hun strategie voor de toekomst.

The post Valse start Donald Trump: cryptoverkopen vallen tegen en crash website appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!