Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in januari 2009. Lange tijd werd Bitcoin gezien als een asset voor internetgekkies, computernerds en criminelen, maar volgens Coinbase is daar met name in 2024 verandering in gekomen.

Bij Coinbase zijn ze van mening dat de cryptomarkt volwassen is geworden in 2024.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De volwassenwording van de cryptomarkt

In het rapport schrijft Coinbase over de miljarden dollars aan kapitaal die in de Bitcoin ETFs stroomden en de explosieve stijgingen van handelsvolumes op verschillende blockchains.

“Van het grote succes van de Spot Bitcoin ETFs tot de piek in on-chain activiteit tot de stijging van de handelsvolumes, het is duidelijk dat de markten dieper werden, meer liquide werden, meer verfijnd werden en meer toegankelijk werden”, aldus het door David Duong geschreven rapport.

David Duong is bij Coinbase het hoofd van institutioneel onderzoek. Met zijn afdeling schrijft hij rapporten die vooral het grote geld moeten aanspreken. Ook is hij onderdeel van het team van analisten van Glassnode.

Een interessante conclusie uit het rapport is dat de markt vooral op zoek was naar “assets van de hoogste kwaliteit.” Zo steeg de dominantie van Bitcoin op de markt en waren ook stablecoins in trek bij beleggers.

Dankzij die vlucht naar kwaliteit werd de markt in 2024 een stuk minder volatiel volgens Coinbase. Met die conclusie zal niet iedereen het eens zijn, want Bitcoin is en blijft ook dit jaar een volatiel beestje.

Het succes van de Bitcoin ETFs

Met name de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs, die in januari 2024 lanceerden, zijn voor de industrie een paradepaardje geworden. In het derde kwartaal van 2024 haalden de Bitcoin ETFs voor 5 miljard dollar aan kapitaal op, zo blijkt uit data van Bloomberg en Coinbase.

Ook wist de totale market cap van stablecoins een nieuw record te bereiken in het derde kwartaal. Die markt kwam in Q3 2024 uit op een market cap van 160 miljard dollar.

“Marktdeelnemers gebruiken ze in toenemende mate voor nieuwe en bestaande toepassingen”, aldus Glassnode.

Voor de Ethereum ETFs is het verhaal helaas nog wat minder optimistisch. Die zagen vooral uitstromen, maar dat betekent niet dat ze bij Coinbase negatief zijn over de toekomst van de nummer twee van de markt.

“Mensen die voorbij de prijs kijken zien het snel groeiende ecosysteem van Ethereum, geleid door de kracht van nieuwe en innovatieve layer-2 blockchains”, zo lezen we in het rapport als commentaar bij de bovenstaande grafiek.

Daar zit natuurlijk ook een stukje trots voor Coinbase, want hun layer-2 blockchain Base heeft een gigantisch deel van die markt opgeslokt (blauw, bovenstaande grafiek).

The post Coinbase: cryptomarkt is volwassen geworden in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!