Ripple Labs heeft zojuist samenwerkingen aangekondigd met een reeks cryptobeurzen voor de introductie van RLUSD, een aan Amerikaanse dollar-gekoppelde stablecoin. Onder de partners bevinden zich bekende namen zoals Uphold, Bitstamp, Bitso, MoonPay, Independent Reserve, CoinMENA, en Bullish.

Ondanks tegenslagen, toch gelanceerd

Het plan voor RLUSD werd voor het eerst onthuld in april 2024, echter is dit niet zonder de nodige tegenslagen gegaan. Zo heeft de SEC in een juridische indiening geopperd dat RLUSD een niet-geregistreerde cryptocurrency is. Deze claim wacht nog op een rechterlijke uitspraak.

Ondanks deze tegenslagen, startte Ripple Labs de betatestfase van RLUSD twee maanden geleden op zowel het Ethereum-netwerk als de XRP Ledger (XRPL). Tevens mintte het onlangs maar liefst 99% van de RLUSD-tokens op beide netwerken.

Ripple doet alles om vertrouwen te vergroten

Ripple positions RLUSD als een oplossing voor zowel DeFi als traditionele financiële toepassingen. De stablecoin wordt ondersteund door een mix van cash, Amerikaanse staatsobligaties, en kasequivalenten, met maandelijkse controles door onafhankelijke auditors. RLUSD zal tevens worden uitgebracht door een Trust Company Charter in New York, waardoor het één van de meer gereguleerde stablecoins op de markt is.

Het bedrijf maakte tevens bekend dat een indrukwekkende adviesraad, inclusief voormalig FDIC-voorzitter Shelia Bair, Ripple’s medeoprichter Chris Larsen, en andere CEO’s, toezicht houdt op het project. Bair deelde dan ook haar enthousiasme in een persbericht:

“Stablecoins zullen een belangrijke rol spelen bij het moderniseren van onze financiële infrastructuur en het verbreden van financiële inclusie. Ik voel me vereerd om lid te worden van de adviesraad van Ripple, aangezien zij hun stablecoin lanceren met een compliance-first-benadering. Naarmate de digitale activa-industrie groeit, zal verantwoorde innovatie van het grootste belang zijn voor hun adoptie, waarbij zowel consumentenbescherming als financiële stabiliteit prioriteit krijgen.”

Ripple trekt zich niets aan van SEC

Met deze lancering lijkt Ripple niet alleen de strijd met de SEC aan te gaan, maar ook zijn positie in de cryptomarkt en financiële markt te versterken door een stabiele, gereguleerde en breed ondersteunde stablecoin te introduceren die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Het bericht Ripple onthult eerste cryptobeurzen voor RLUSD verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!