Dogecoin (DOGE)

On-chain data van IntoTheBlock laat zien dat grote spelers, oftewel ‘whales’, steeds actiever worden op het Dogecoin (DOGE) netwerk. In slechts 24 uur tijd steeg het aantal grote transacties met maar liefst 73,5%, wat leidde tot een verplaatsing van 14,75 miljard DOGE-tokens.

Dit veranderende gedrag van vermogende adressen komt na een sterke prijsstijging voor de memecoin. In de afgelopen week is de prijs met meer dan 14% gestegen en bereikte het huidige niveau van $0,124.

Whale-activiteit neemt sterk toe

Maandag bedroeg de totale waarde van whale-transacties nog $940 miljoen, maar dit steeg op dinsdag naar bijna $1,7 miljard. Grote transacties, gedefinieerd als betalingen van minimaal $100.000, duiden op de verhoogde activiteit van whales. Deze vermogende partijen hebben door hun enorme kapitaal vaak een aanzienlijke invloed op de DOGE-koers. Ze worden dan ook vaak gezien als het ‘slimme geld’ in de markt.

Whales blijven bullish op DOGE

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat de toename in grote transacties hand in hand gaat met een stijging van de DOGE-prijs. Dit wijst erop dat whales actief DOGE aan het opkopen zijn, te midden van een bredere bullish trend in de cryptomarkt.

Optimisme bij beleggers wordt versterkt door economische stimulansen in China, waar de overheid miljarden dollars aan liquiditeitsinjecties heeft aangekondigd. Ook verwachten investeerders dat de rente in de Verenigde Staten in november zal worden verlaagd, wat mogelijk druk van de kapitaalmarkten en cryptocurrencies kan verlichten.

Belangrijke prijsniveaus voor Dogecoin

Door de recente rally en de blijvende interesse van whales heeft Dogecoin de weerstand van $0,12 doorbroken. De prijs zou zich mogelijk kunnen stabiliseren rond dit niveau, voordat een nieuwe poging wordt ondernomen om de weerstand op $0,13 te doorbreken — een poging die op 28 september mislukte.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij massale whale-activiteit verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!