Adam Back

Bitcoin en schaalbaarheid, het is een discussie die al jaren gevoerd wordt. Voor Bitcoin als store of value hebben we geen snelle transacties nodig, maar voor dagelijkse betalingen is Bitcoin te langzaam. Nu leent Blockstream 210 miljoen dollar om aan de snelheid van Bitcoin te werken.

Blockstream gaat Bitcoin verbeteren?

Blockstream haalde het kapitaal op in een financieringsronde waarin ze converteerbare obligaties verkochten. Dat zijn leningen die op een later moment kunnen worden omgewisseld voor aandelen.

Met het bedrag van 210 miljoen dollar gaat Blockstream meerdere infrastructuurprojecten voor Bitcoin ondersteunen, waaronder zijn eigen layer-2 strategie, maar ook mining-operaties en de ontwikkeling van financiële producten.

Het Liquid Network is een belangrijk product van Blockstream, dat in 2018 gelanceerd werd om snellere transacties mogelijk te maken, maar ook om het lanceren van nieuwe assets mogelijk te maken op Bitcoin.

Zo is het op Liquid bijvoorbeeld mogelijk om stablecoins te creëren, maar ook om security tokens uit te geven. Security tokens zijn munten die een effect vertegenwoordigen, bijvoorbeeld een aandeel.

$1,8 miljard aan assets

Volgens Blockstream zelf leven er momenteel al voor 1,8 miljard dollar aan assets op het Liquid Network, waaronder stablecoins, getokeniseerde obligaties en effecten.

In totaal zit er ook nog 3.844 Bitcoin op het Liquid Network.

Ook geeft Blockstream zelf tokens uit op het netwerk. Wat dacht je van de Blockstream Mining Note 2 (BMN2), die gedekt is door Bitcoin hashrate. Koop je de token? Dan koop je als het ware computerkracht in het netwerk van Bitcoin.

Met de token richt Blockstream zich direct op institutionele beleggers in Europa, door ze directe toegang te geven tot de Bitcoin hashrate uit de mining-faciliteit in de operaties van Blockstream in Noord-Amerika.

Blockstream adverteert met de bovenstaande grafiek, waarin we zien dat de hashrate bij het bedrijf goedkoper is dan de gemiddelde hashprijs die momenteel geldt op de markt.

Adam Back is overigens de man achter Blockstream. Hij is een legende binnen de Bitcoin-wereld, onder meer omdat hij door Satoshi Nakamoto werd genoemd in de white paper van de digitale munt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!