Een politieke actiegroep die de presidentscampagne van Donald Trump ondersteunt, heeft met succes ongeveer $7,5 miljoen aan crypto-donaties opgehaald. Dit werd binnen een korte periode van juli tot september 2024 opgehaald. Het aanzienlijke bedrag werd bijgedragen in de vorm van belangrijke crypto-valuta zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP en de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin USDC.

Volgens rapporten heeft het Trump 47 joint fundraising committee een aanzienlijke instroom van fondsen in de vorm van digitale valuta gemeld. Deze bijdragen werden geregistreerd tussen 1 juli en eind september 2024, zoals vermeld in een recente indiening bij de Federal Election Commission. De instroom van fondsen heeft Donald Trump gepositioneerd als een prominente pro-crypto kandidaat.

Deze strategische verschuiving markeert tevens een volledige ommekeer van zijn eerdere scepsis over digitale valuta tijdens zijn presidentschap. Naarmate de verkiezingen van 2024 dichterbij komen, zijn deze bijdragen van cruciaal belang voor het versterken van Trump’s campagne.

Daarnaast gaf de FEC-aanmelding aan dat deze donaties afkomstig waren van een diverse groep donateurs uit meer dan 15 staten, waaronder verschillende belangrijke slagvelden en het Amerikaanse territorium Puerto Rico.

Onder de donateurs werden ook prominente bedrijven zoals Coinbase, Ripple en durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz genoteerd voor hun bijdragen, wat de aanzienlijke steun van de crypto-gemeenschap voor Trump onderstreept.

De omarming van crypto-bijdragen door Trump

Donald Trump heeft geschiedenis geschreven door de eerste grote presidentskandidaat te zijn die donaties in digitale tokens accepteert. Deze stap sluit aan bij een groeiend segment van het electoraat dat enthousiast is over digitale valuta, maar weerspiegelt ook een bredere acceptatie van deze technologieën in de financiering van politieke campagnes.

De overgang van crypto-scepticus naar voorstander werd aanzienlijk beïnvloed door figuren binnen de crypto-wereld. David Bailey, CEO van BTC Inc., en andere leiders in de sector, zoals Elon Musk, waren cruciaal in het verschuiven van Trump’s standpunt over crypto-valuta. Hun pleidooi leidde ertoe dat Trump deelnam aan een belangrijke Bitcoin-conferentie, wat zijn volledige steun voor de crypto-industrie signaleerde.

Daarnaast heeft de democratische presidentskandidaat, Kamala Harris, ook crypto-donaties omarmd, waaronder een aanzienlijke bijdrage van Ripple-voorzitter Chris Larsen. Larsen doneerde $1 miljoen in XRP aan Harris’ campagne, wat de toenemende inzet van crypto in politieke fondsenwerving benadrukt. Deze donatie werd gedaan aan de Future Forward USA PAC, ter ondersteuning van Harris bij de Amerikaanse verkiezingen van 2024.

Bovendien zien de Amerikaanse verkiezingen van 2024 een ongekend financieel aandeel vanuit de crypto-sector, waarbij bijna de helft van alle bedrijfsbijdragen uit deze industrie komt. Het rapport van Public Citizen benadrukte dat de bijdragen van de crypto-sector ongeveer dertien keer zijn gestegen vergeleken met de vorige presidentsverkiezingen.

De toegenomen crypto-steun voor de Republikeinse kandidaat heeft geleid tot de lancering van de openbare verkoop van World Liberty Financial’s WLFI-token. Ondersteund door Donald Trump en zijn familie, verkocht deze campagne meer dan 220 miljoen WLFI-tokens binnen de eerste twintig minuten, met als doel $300 miljoen op te halen om een waardering van $1,5 miljard te bereiken.

Het bericht Trump haalt $7,5 miljoen aan crypto op voor de campagne verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!