De koers van XRP is de afgelopen 24 uur gestegen met 3,07%, en staat nu op 0,51 euro. Deze stijging komt op een moment dat Ripple midden in een langdurige rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder SEC zit.

Ondanks dat deze zaak nog lang niet voorbij is, lijkt het erop dat Ripple als bedrijf, en XRP in het verlengde daarvan, toch vooruitgang boekt.

Banner Ripple 1

Wat speelt er rond de rechtszaak?

Stuart Alderoty, de juridische topman van Ripple, heeft laten weten dat de rechtszaak met de SEC en de bijbehorende beroepsprocedures nog tot juli 2025 kunnen duren. Dit vertelde hij in een interview met een Fox Business-journalist.

De SEC moet binnen 90 dagen een officieel document indienen waarin ze hun juridische argumenten uiteenzetten. Ripple zal vervolgens hierop reageren met een eigen tegenargument. Het hele proces zal dus nog even duren, maar dit lijkt de prijs van XRP op dit moment niet in de weg te staan.

Ripple’s plannen: Stablecoin en samenwerkingen

Tijdens Ripple’s jaarlijkse Swell-conferentie werden er ook nieuwe plannen bekendgemaakt. Ripple is van plan een eigen stablecoin, genaamd Ripple USD (RLUSD), te lanceren zodra ze goedkeuring hebben van de toezichthouders. Volgens president Monica Long zal deze stablecoin naast XRP worden gebruikt, wat extra toepassingen voor de munt kan opleveren.

Daarnaast zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta door centrale banken (CBDC’s). In Japan wordt er bijvoorbeeld verwacht dat een digitale yen rond 2030 wordt ingevoerd. Dit nieuws zorgt voor gemengde reacties.

Sommigen zien het als een kans voor XRP en Ripple, omdat het bedrijf al samenwerkt met verschillende banken in Japan. Anderen zijn sceptisch en vrezen dat cash geld hierdoor zal verdwijnen.

Vooruitgang ondanks onzekerheid

Hoewel de rechtszaak met de SEC nog lang niet voorbij is, lijkt XRP toch in waarde te stijgen. De plannen voor een eigen stablecoin en de wereldwijde interesse in digitale valuta door centrale banken geven XRP-fans hoop.

xrp ripple koers

Of dit uiteindelijk de waarde van XRP verder zal opdrijven, blijft echter onzeker. Voor nu lijkt het erop dat Ripple ondanks de juridische strijd een weg omhoog heeft gevonden.

The post XRP stijgt 3% en lijkt weg naar boven te hebben gevonden, ondanks Ripple rechtszaak appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!