De afgelopen dagen hebben investeerders flink geld gestoken in Bitcoin ETF’s. Op 16 oktober werd er maar liefst 459 miljoen dollar geïnvesteerd in Bitcoin Spot ETF’s, wat de vierde dag op rij is dat er steeds meer geïnvesteerd wordt. Buzz Lightyear zou zeggen: to infinity and beyond!

Banner Bitcoin 1

ETF’s kunnen bedenker Bitcoin inhalen

Eric Balchunas, een bekende ETF-analist van Bloomberg, doet zelfs een opvallende voorspelling. Volgens hem zouden Bitcoin ETF’s binnenkort zelfs meer Bitcoin kunnen bezitten dan Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin.

Nakamoto zou ongeveer 1,1 miljoen BTC bezitten, en de ETF’s zitten hier al dicht bij in de buurt. Balchunas denkt dat dit tegen Kerstmis weleens werkelijkheid kan worden.

Hij zei op X: ‘Het was een enorme dag voor Bitcoin ETF’s, met meer dan een half miljard dollar aan instroom. De totale netto instroom nadert 20 miljard dollar. ETF’s hebben nu 94% van de hoeveelheid Bitcoin in handen om de grens van 1 miljoen BTC te passeren en 85% om Satoshi in te halen. Er is een reële kans dat dit tegen Kerst gebeurt.’

Op dit moment bezitten de Bitcoin ETF’s gezamenlijk zo’n 938.533 BTC. Het gaat dus hard.

Waar blijft de koersstijging 🚀 van Bitcoin

In de crypto-gemeenschap wordt enthousiast gereageerd op deze ontwikkelingen, althans, het is goed dat er zoveel geld wordt geïnvesteerd. Sommige analisten verwachten dat de netto instroom van Bitcoin ETF’s binnenkort de mijlpaal van 20 miljard dollar bereikt. Dat betekent dat institutionele beleggers massaal instappen.

Toch zijn er ook andere geluiden. Eén gebruiker op X stelde dat er geen keihard bewijs is dat Satoshi Nakamoto daadwerkelijk 1 miljoen BTC bezit. Daarnaast vroeg een andere gebruiker zich af hoe het kan dat er zoveel geld naar de ETF’s gaat, maar de Bitcoin-prijs relatief weinig stijgt.

Volgens David Lawant, hoofd van onderzoek bij FalconX, ligt dat aan de zwakke samenhang tussen instroom en prijsverandering. Hij legt uit: ‘Er is wel een verband tussen ETF-instroom en de prijs, maar het is niet heel sterk. De correlatie is 0,30, wat betekent dat minder dan 10% van de prijsverandering door de instroom wordt verklaard.’

Amerikaanse verkiezingen spelen ook een rol

Daarnaast speelt de politieke situatie in de VS een interessante rol in de groeiende interesse in cryptobeleggingen. Uit een analyse van CoinShares blijkt dat er in totaal 407 miljoen dollar in crypto is geïnvesteerd, en dat dit vooral wordt gedreven door verwachtingen van de komende Amerikaanse verkiezingen.

Een overwinning van de Republikeinen, die gunstiger lijken te staan tegenover crypto, zou volgens analisten goed nieuws zijn voor de industrie. In de analyse staat:

‘De instroom in digitale activa is waarschijnlijk meer beïnvloed door de aankomende Amerikaanse verkiezingen dan door de vooruitzichten voor het monetaire beleid.’

The post Institutionele investeerders kopen massaal Bitcoin ETF’s, waarom schiet koers niet omhoog? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!