In een interessante beweging, heeft Bitwise zijn S-1-registratie bij de SEC geüpdatet. Deze aanpassing volgt op hun eerdere aanvraag van 2 oktober, waarmee Bitwise de eerste stap zette richting een XRP-gebaseerde ETF in de Verenigde Staten.

De kern van deze update ligt in de verfijning van de fonds-structuur, inclusief de bewaarstrategieën en de methodes voor het aanmaken en aflossen van aandelen. Bitwise heeft besloten dat het voornamelijk gebruik zal maken van cold storage voor de beveiliging van de activa, met een kleine hoeveelheid die naar hot storage gaat voor snellere transacties.

Wat opvalt is de zorgvuldigheid waarmee de activa van het fonds gescheiden worden van andere bezittingen van de bewaarder, waarmee de veiligheid van fors wordt opgeschroefd.

Voor de dagelijkse handel heeft Bitwise een Prime Execution Agent aangewezen. Deze partij zal XRP-transacties afhandelen op platforms zoals Bitstamp, Kraken, Coinbase, en LMAX. Bovendien speelt deze agent een rol in kortetermijnfinanciering, wat de executie van orders zonder vertraging mogelijk maakt, zelfs als het fonds niet meteen over de middelen beschikt.

Het fonds werkt met een systeem waarbij aandelen in “Baskets” van 10.000 eenheden worden gecreëerd of ingewisseld, met dagelijkse aanpassingen aan het Basketbedrag om kosten en uitgaven bij te houden.

Bitwise is zich bewust van de regelgevende storm rondom XRP, vooral met het oog op de lopende SEC-zaak tegen Ripple. Ze waarschuwen dat als XRP als een security wordt beschouwd, het fonds wellicht zijn activa moet liquideren, een scenario dat ze in hun fonds overeenkomst hebben ingebouwd om investeerders te beschermen.

Een interessant detail is de verzekeringspolis van Coinbase Global, dat zowel als agent als bewaarder optreedt, die verschillende risico’s dekt. Toch benadrukt Bitwise dat deze verzekering, hoewel geruststellend, mogelijk niet alle verliezen kan compenseren die exclusief aan het fonds gerelateerd zijn.

Met de uitkomst van het SEC-beroep in de Ripple-zaak nog in de lucht, blijft de toekomst van Bitwise’s XRP ETF een spannend hoofdstuk om te volgen. Dit zou zomaar eens een game-changer kunnen zijn voor de acceptatie van XRP binnen de reguliere financiële markten.

Het bericht Bitwise dient aangepaste versie in van XRP ETF-aanvraag verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!