Tether, de gigant achter de meest gebruikte stablecoin USDT, heeft in het derde kwartaal van 2024 een ongekende groei in gebruikersaantallen meegemaakt. Dit kwartaal toonde een gemiddelde stijging van 9%, wat neerkomt op 36,25 miljoen nieuwe on-chain USDT-gebruikers en wallets,

Met deze stijging vestigde Tether een nieuw kwartaalrecord. Dit cijfer weerspiegelt echter alleen de on-chain activiteit; gebruikers op gecentraliseerde platforms zoals Binance of Coinbase waren hierbij niet inbegrepen.

Uit een rapport van 16 oktober blijkt dat de totale USDT-gebruikers, inclusief die op gecentraliseerde beurzen, in de tientallen miljoenen loopt. Deze data werd gedeeld door Tether met hun partnerbedrijven, wat een tipje van de sluier oplicht over de schaal waarop USDT wordt gebruikt.

De populariteit van USDT heeft nu meer dan 300 miljoen unieke adressen bereikt die de stablecoin hebben ontvangen, een aantal dat dicht in de buurt komt van de bevolking van de Verenigde Staten.

Ethereum L2’s en The Open Network (TON): De nieuwe groeimotoren

USDT’s aanwezigheid is sterk op meerdere tier 1 blockchains zoals Binance Smart Chain (BSC), Ethereum (ETH), en Tron (TRX). Echter, de layer-2 scaling oplossingen op Ethereum, zoals Arbitrum (ARB) en Polygon (POL), hebben in het afgelopen kwartaal de meeste nieuwe USDT-gebruikers verwelkomd. Daarnaast hebben blockchains als Avalanche (AVAX) en Solana (SOL) ook hun bijdrage geleverd aan de groei van Tether-accounts.

Een opvallende speler in deze groei is The Open Network (TON) van Telegram, waar USDT in april van dit jaar live ging. TON heeft in slechts zes maanden 3,3 miljoen gebruikers toegevoegd, wat neerkomt op 1% van alle on-chain USDT-accounts op dit moment, aldus Philip Gradwell van Tether.

Tether’s ambities buiten crypto

Met USDT-gebruikersaantallen die nieuwe hoogtes bereiken, kijkt Tether verder dan de crypto-wereld. Het bedrijf is van plan om miljarden van zijn winsten te investeren in traditionele financiële en grondstoffenhandelsbedrijven. Dit markeert een strategische zet om de invloed van Tether in de bredere financiële sector te vergroten, door gebruik te maken van de opgedane winsten en de stabiele positie van USDT op de markt.

Het bericht Tether’s USDT trok 36 miljoen nieuwe gebruikers aan in Q3 2024 verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!