Ripple heeft een nieuw partnerschap bekend gemaakt met de International Rescue Committee (IRC). Deze samenwerking heeft als doel humanitaire hulp efficiënter en toegankelijker te maken voor mensen in crisissituaties wereldwijd.

Banner Ripple 1

Een miljoen dollar voor een betere toekomst

Ripple heeft beloofd een miljoen dollar te doneren aan de IRC. Maar het gaat niet alleen om geld. Ze willen hun blockchain-technologie, in de vorm van het XRP-ledger, gebruiken om hulp sneller en slimmer bij mensen in nood te krijgen.

Focusgebieden van de samenwerking

De samenwerking richt zich op twee cruciale gebieden:

  1. Grensoverschrijdende overboekingen
  2. Programma’s voor financiële noodhulp

Door Ripple’s expertise in mondiale betalingen te combineren met IRC’s ervaring in humanitaire hulpverlening, hopen beide partijen een significante impact te maken.

RLUSD: Een stablecoin voor humanitaire doeleinden

Een interessant aspect van deze samenwerking is de potentiële inzet van RLUSD, Ripple’s aankomende stablecoin. Hoewel nog in de testfase, zou deze digitale munt kunnen worden gebruikt om hulp te bieden in gebieden met beperkte toegang tot traditionele financiële diensten.

De bredere impact van Ripple

Deze samenwerking is onderdeel van Ripple’s grotere missie om positieve verandering te bewerkstelligen met blockchain-technologie. Via hun Ripple Impact programma hebben ze sinds 2018 al meer dan 185 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Toekomstperspectief

Ondanks dat RLUSD nog goedkeuring afwacht en momenteel in de bètafase zit, kijken zowel Ripple als de IRC uit naar de mogelijkheden die deze technologie kan bieden voor humanitaire hulp. Met partners in meer dan 80 landen is het potentieel voor impact enorm.

David Miliband, CEO van IRC, benadrukt het belang van innovatie in humanitaire hulpverlening. Met deze samenwerking hoopt de IRC sneller en effectiever te kunnen reageren op humanitaire crises wereldwijd.

The post Ripple slaat handen ineen met IRC om hun maatschappelijke bijdrage te vergroten appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!