Rusland

Ripple is vastberaden om de internationale betalingsmarkt te revolutioneren, en doet dit met behulp van hun altcoin XRP. Deze cryptocurrency maakt snelle en goedkope transacties tussen landen en banken mogelijk. Steeds meer centrale banken experimenteren met Ripple om de mogelijkheden van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te onderzoeken.

Nu lijkt ook de centrale bank van Rusland interesse te tonen in XRP, zoals blijkt uit hun gepubliceerde paper Digitalization of Payments and Implementation of Innovations in the Payment Market. Hierin speelt XRP een belangrijke rol.

De Russische centrale bank erkent de kracht van XRP

In hun paper richt de Russische centrale bank zich op technologische innovatie binnen het internationale betalingsverkeer en erkent ze het succes en de potentie van XRP. Het document benadrukt hoe Ripple heeft bewezen dat blockchaintechnologie een cruciale rol kan spelen in de wereldwijde betalingsmarkt.

Groot enthousiasme in de cryptomarkt

De publicatie heeft veel aandacht getrokken in de cryptomarkt. XRP-gebruikers en investeerders zien dit als een belangrijk teken voor de toekomstige adoptie van XRP in internationale transacties. Mocht de altcoin een grotere rol gaan spelen in de internationale betalingssector, dan kan dat aanzienlijke gevolgen hebben voor de prijs. De wereldwijde betalingsmarkt verwerkt dagelijks zo’n $500 miljard. Zelfs een klein marktaandeel voor XRP kan de koers flink doen stijgen.

XRP koers reageert positief

De koers van XRP reageerde licht bullish op het nieuws, met een stijging van 1,5% in de afgelopen 24 uur, waardoor de waarde nu op $0,55 ligt. Het is echter nog onduidelijk of deze stijging direct het gevolg is van de Russische publicatie. De bredere cryptomarkt laat ook positieve signalen zien na bullish nieuws uit China, waar een liquiditeitsinjectie de druk op de kapitaalmarkten zal verlichten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Russische Centrale Bank benoemt Ripple en XRP als sleutelspelers in internationale betalingen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!