insider trading

Het team achter Solana-uitdager Sui heeft zich uitgesproken tegen de geruchten dat insiders van het project voor 400 miljoen dollar aan tokens verkocht zouden hebben. Op zondag claimde de pseudonieme analist Light dat teamleden van het project de token zouden verkopen.

Nu zegt het team natuurlijk dat die aantijgingen niet kloppen.

Dit is geen goed teken

Volgens Light is het in ieder geval geen goed teken dat de mensen die het ecosysteem bouwen, de mensen die de waarde van de token het beste zouden moeten begrijpen, dat juist die mensen momenteel voor honderden miljoenen dollars aan Sui verkopen.

Volgens de Sui Foundation zijn het echter geen teamleden die de token verkopen, maar is het een “infrastructuur-partner” en dus geen insider van het bedrijf.

Het lastige is dat het bijna niet te controleren is wie er achter welke wallets zit. “Hoewel de poster geen wallet-adressen publiceerde, geloven wij dat de eigenaar van de wallet waarschijnlijk een infrastructuur-parnter is”, aldus de Sui Foundation.

Dit maakt crypto zo ellendig

Het ellendige is dat we dit soort claims niet kunnen controleren. De Sui Foundation kan dit roepen en dan moeten we ze op hun blauwe ogen geloven.

Vergeet echter niet dat het om een bedrag van 400 miljoen dollar gaat. Als je dat kunt verzilveren en vervolgens met één tweet je handen kunt wassen in onschuld, dan is het natuurlijk heel verleidelijk om te liegen.

Wat niet betekent dat ze liegen, maar het is wel heel veel kapitaal voor een zogenaamde “infrastructuur-partner”. En als iemand al voor 400 miljoen dollar aan tokens zou dumpen, dan ga je toch in ieder geval zelf eens even op onderzoek uit om te begrijpen om wie het zou kunnen gaan.

Sui zal hiermee in ieder geval geen goede beurt maken bij een groot deel van de markt. Veel mensen zullen hierdoor het vertrouwen een beetje verliezen in het project.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Groot insider-verkoopschandaal bij Solana-rivaal Sui verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!