Als we Tom Lee van Fundstrat mogen geloven, dan staat er momenteel 6 biljoen dollar aan cash klaar aan de zijlijnen van de financiële markten. In een nieuw interview met CNBC geeft de investeringslegende aan dat de markten, waaronder Bitcoin, daar een gigantische boost van kunnen krijgen.

We zijn voor de gek gehouden

Tom Lee gelooft zelfs dat deze berg met cash, die momenteel vooral in Amerikaanse staatsobligaties zit, belangrijker is dan de opwaartse trend in de macro-economische data.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

“We zijn een beetje voor de gek gehouden door de seizoenen, omdat we dachten dat de markten stroperig zouden zijn in aanloop naar de verkiezingen. Het is inmiddels oktober en we hebben vooral hele sterke markten gezien.

Ik heb dus onderschat hoe sterk de markten zijn. Ik denk dat het heel interessant is om te zien dat macro-economische data steeds minder belangrijk is. Belangrijker is nu de enorme hoeveelheid cash die aan de zijlijn staat.

De afgelopen twee jaar rekenden investeerders op een recessie. Veel hadden verwacht dat die zou komen bij het normaliseren van de rentecurve (un-inversion of the yield curve). Maar aan het einde van de dag staat er 6 biljoen dollar aan cash aan de zijlijn en is oktober een geweldige maand”, aldus Tom Lee.

Nu blijven de markten sterk en kan het volgens hem nog veel gekker worden.

Het kan nog gekker worden

Het kan nog gekker worden, omdat mensen dus uit angst voor die recessie geld in de spreekwoordelijke oude sok stopten. Dat geld zullen ze zo langzamerhand weer aan het werk willen zetten. Niet in de laatste plaats omdat een recessie inmiddels afgewend lijkt.

“Het voelt alsof investeerders niet voldoende geïnvesteerd zijn in aandelen. Ik denk dat er mensen zijn die op 2024 hadden gerekend als het jaar waarin de recessie zou beginnen, en in plaats daarvan zien we dat de winsten van bedrijven heel sterk blijven”, zo gaat de analist verder.

Ook Bitcoin blijft verbazen, natuurlijk mede dankzij de Spot Bitcoin ETFs.

The post Bullish voor Bitcoin: er staat $6 biljoen klaar aan de zijlijn appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!