Worldcoin, het project dat bekendstaat om zijn digitale identiteitssysteem en cryptomunt WLD, gaat voortaan door het leven als World Network. Dit is meer dan een simpele naamswijziging.

Tegelijkertijd heeft het project ook World Chain gelanceerd, een nieuwe Layer 2 blockchain die draait op Ethereum. Grote namen zoals Optimism, Alchemy, Uniswap en Etherscan ondersteunen de lancering van deze nieuwe blockchain.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Van crypto naar netwerk

Volgens het team achter World Network past de oude naam niet meer bij hun ambitieuze doelen. Het project is ooit begonnen als een manier om mensen via blockchain te identificeren, maar is inmiddels veel meer dan dat.

‘De naam Worldcoin dekte niet langer de lading. We willen elke mens de kans geven om online zijn of haar identiteit te bewijzen,’ aldus het team. Het draait nu niet alleen om de munt WLD, maar om drie pijlers: World Chain, World ID en Worldcoin.

Worldcoin begon in juli 2023 met een digitaal identiteitsoplossing genaamd World ID. Mensen die hun biometrische gegevens, zoals een irisscan, deelden via een metalen bol, kregen in ruil een ‘online paspoort’ en de cryptomunt WLD. Inmiddels claimt het netwerk wereldwijd meer dan 10 miljoen aanmeldingen, verspreid over 160 landen.

Mensen versus AI

Een van de oprichters van World Network is Sam Altman, de CEO van OpenAI. Het doel van het project is om te zorgen dat mensen zich kunnen onderscheiden van geautomatiseerde bots en AI-systemen die steeds meer online aanwezig zijn. Dat is belangrijk in een wereld waarin AI-assistenten en chatbots steeds vaker menselijke taken overnemen.

Een belangrijke stap in die richting is de lancering van World Chain, een “human-only” blockchain die gebruikers lagere transactiekosten biedt en toegang tot verschillende apps.

Op weg naar 1 miljard gebruikers

Maar World Network wil verder. Het project heeft ambitieuze plannen om op te schalen van de huidige 15 miljoen gebruikers naar 1 miljard. Om dit te bereiken komen er nieuwe Orbs, de apparaten die je iris scannen om je menselijkheid te bevestigen.

Deze Orbs zullen binnenkort overal te vinden zijn: op openbare plekken zoals cafés en zelfs beschikbaar op aanvraag, net zoals je een pizza bestelt. Tegen de lente van 2025 worden de nieuwe Orbs wereldwijd uitgerold.

Op 17 oktober gaven de bedenkers van het project, Sam Altman en Alex Blania, meer details over de toekomst. Ze kondigden aan dat de focus nu ligt op decentralisatie en groei. Blania, die ook CEO is van Tools for Humanity, benadrukte dat de volgende stap is om 1 miljard gebruikers te bereiken. Dit willen ze doen door nieuwe Orbs te verspreiden en te zorgen voor nog meer verificaties.

Nieuwe functies

Naast de Orbs, komt er ook een nieuwe app, de World App. Deze app zal een mini-appstore bevatten, met daarin een wallet en een Vault waarin je je geld kunt opslaan en zelfs rente kunt verdienen. Ook kun je met deze app wereldwijd shoppen en geld overmaken zonder of met heel lage kosten.

En, voor de gamers onder ons: er komen ook spelletjes die niet gemanipuleerd worden door bots, wat het nog leuker maakt om op het platform actief te zijn.

The post Worldcoin wordt World Chain en wil 1 miljard gebruikers aan zich binden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!