Na een rustige zomerperiode lijkt de Bitcoin ETF-markt weer tot leven te komen. Afgelopen donderdag stroomde er maar liefst $470 miljoen binnen in Amerikaanse Bitcoin ETF’s. En dat is nog niet alles – deze week alleen al hebben de 12 beschikbare fondsen samen meer dan $1,85 miljard aangetrokken. Laten we eens kijken naar welke fondsen dit kapitaal is heen gestroomd. 

Banner Bitcoin 1

BlackRock is nog steeds de leider

BlackRock’s IBIT-fonds steelt nog steeds de show met dit keer een instroom van $309 miljoen op donderdag. Over de hele week heeft dit fonds al meer dan $1,07 miljard aangetrokken, wat mogelijk de grootste wekelijkse instroom sinds half maart betekent.

Andere spelers op de markt

Naast BlackRock zagen ook andere ETF’s aanzienlijke inflows:

  • Ark en 21Shares’ ARKB: meer dan $100 miljoen
  • Grayscale’s GBTC: $45,70 miljoen
  • Fidelity’s FBTC: $11,69 miljoen
  • Franklin Templeton’s Bitcoin ETF: $3,88 miljoen

Bron: https://dune.com/hildobby/btc-etfs

Totale marktomvang

Het gezamenlijke handelsvolume van de 12 Bitcoin ETF’s bedroeg op donderdag ongeveer $1,47 miljard. Sinds hun lancering in januari hebben deze fondsen in totaal $20,66 miljard aan netto-instroom gezien.

Ook de Ethereum ETF’s deden het goed, met een netto-instroom van $48,41 miljoen op donderdag, de grootste dagelijkse instroom sinds 27 september.

Marktomstandigheden

Rachael Lucas, crypto-analist bij BTC Markets, wijst op gunstige macro-economische omstandigheden: “Centrale banken wereldwijd verlagen de rentetarieven, wat investeerders naar alternatieve beleggingen drijft.”

De huidige Bitcoin koers van vandaag is € 62.544,17. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met ▲ 0,96% gestegen, dit is een waardestijging van € 600,07 euro.

Blijf geduldig

Augustine Fan, hoofd inzichten bij SOFA.org, waarschuwt voor te veel optimisme op korte termijn: “Een sterke Bitcoin-instroom kan een positief teken zijn, maar geduld is nodig voordat we nieuwe all-time highs kunnen verwachten.

The post BlackRock’s Bitcoin ETF is in trek met meer dan $1 miljard instroom in een week appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!