DBS bank

Singapore’s DBS Bank zet een grote stap in digitale innovatie met de introductie van nieuwe blockchain-diensten voor haar institutionele klanten. Onder de naam “DBS Token Services” maakt de bank realtime betalingsafwikkelingen mogelijk via een door de bank beheerde toegestane blockchain.

Bank houdt wel de controle, ondanks blockchain

De nieuwe service biedt een veilige omgeving waarin alleen vooraf goedgekeurde deelnemers toegang hebben. Alhoewel het gebruikmaakt van gedistribueerde grootboektechnologie, blijft de controle behouden door de bank. Deze opzet zorgt ervoor dat DBS aan strikte nalevingsnormen kan blijven voldoen, terwijl het toch de voordelen van blockchaintechnologie benut.

Eerder dit jaar, in augustus, kondigde DBS aan dat haar toegestane blockchain compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit gebeurde tijdens de pilot van de op blockchain gebaseerde treasury tokens. Dankzij smart contracts kunnen instellingen hun fondsen beheren onder vooraf vastgestelde voorwaarden, wat de veiligheid en transparantie verhoogt.

Belang van “always-on” bankdiensten

Lim Soon Chong, groepshoofd wereldwijde transactiediensten bij DBS, benadrukt het belang van deze nieuwe generatie “always-on” bankdiensten. Hij wijst erop dat bedrijven en overheidsinstellingen hun bedrijfsmodellen en strategieën herzien om in te spelen op de groeiende vraag naar digitale oplossingen. Tokenisatie en slimme contracten optimaliseren het liquiditeitsbeheer en stroomlijnen operationele workflows voor klanten van DBS, terwijl ze nieuwe kansen creëren voor betrokkenheid met eindgebruikers.

Chong noemt de lancering van DBS Token Services een “belangrijke stap voorwaarts” in transactiebankieren. Volgens hem laat DBS hiermee zien hoe traditionele banken blockchaintechnologie kunnen inzetten om klanten innovatieve diensten te bieden.

Andere blockchainprojecten mogelijk ook in opkomst

Naast DBS Token Services werkt de bank aan andere blockchainprojecten. In augustus lanceerde DBS een pilot voor op blockchain gebaseerde overheidssubsidies, waarmee de efficiëntie van governance wordt verbeterd en handmatige processen worden verminderd. In september volgde de aankondiging van een nieuwe reeks op Bitcoin en Ethereum gebaseerde producten, waaronder over-the-counter (OTC) crypto-optiehandel en gestructureerde notes voor institutionele beleggers.

Met deze baanbrekende ontwikkelingen blijft DBS Bank voorop lopen in de financiële wereld door blockchaintechnologie in te zetten om zowel de klanttevredenheid als operationele efficiëntie te verbeteren.

Het bericht DBS Bank Singapore lanceert innovatieve blockchain-diensten voor institutionele klanten verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!