Coinmerce Group heeft een meerderheidsbelang genomen in branchegenoot BLOX. De overnamegesprekken kwamen in een stroomversnelling na een incident bij BLOX, dat door de overname is verholpen. De samenwerking geeft veel synergievoordelen voor de gezamenlijke uitbreiding in Europa.

Coinmerce en BLOX zijn twee van de meest prominente cryptobedrijven in Nederland, met elk een eigen brokerplatform. Gezien de overeenkomsten tussen de platformen was het volgens de bedrijven een logische stap om een samenwerking aan te gaan voor synergie op technologisch vlak en door het behalen van schaalvoordelen.

BLOX herstelt van interne uitdaging

BLOX is recentelijk geconfronteerd met verduistering door een medewerker. De medewerker is direct op non-actief gesteld en er is aangifte gedaan bij de politie. De overname heeft het tijdelijke tekort dat door het incident was ontstaan verholpen. Zolang het politieonderzoek loopt, kunnen geen inhoudelijke uitspraken over de kwestie worden gedaan.

Details van de overname

Coinmerce heeft naast het herstellen van het tekort, ook een meerderheidsbelang van 51% in het bedrijf ingenomen. Beide platformen blijven opereren onder hun eigen merknaam, terwijl de samenwerking wordt geïntensiveerd.

Voordelen voor gebruikers

Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce Group:

Deze samenwerking zal veel voordelen bieden voor de gebruikers. Zo kunnen BLOX-gebruikers binnenkort rekenen op een ruimer investeringsaanbod. Tegelijkertijd heeft Coinmerce per direct haar handelskosten verlaagd, in lijn met BLOX”, aldus de Bruijn.

Toekomstvisie en Europese expansie

Mike Hutting, CEO van BLOX, kijkt uit naar de successen die beide bedrijven samen kunnen boeken.

Met het oog op de aankomende Europese crypto wetgeving, MiCAR, is dit het uitgelezen moment om de handen ineen te slaan, met een duidelijke focus op groei, schaalvoordelen en een gezamenlijke Europese expansie“, aldus Hutting.

Coinmerce’s groeitraject

Met de overname van BLOX zet Coinmerce de volgende stap in de groeiambitie. Eerder al verkreeg Coinmerce Group de klanten van Binance & BUX en voegde zij ook Coinmerce Capital (voorheen Icoinic) toe aan haar portfolio van bedrijven.

The post Coinmerce en BLOX bundelen krachten voor Europese expansie appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!