Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) registreerden hun vijfde opeenvolgende dag van instroom op 17 oktober, geleid door BlackRock’s IBIT voor de derde achtereenvolgende sessie. De gecombineerde instroom van de 12 spot Bitcoin ETF’s bereikte op die dag een indrukwekkende $470,48 miljoen, wat het totaal over de afgelopen vijf handelsdagen op meer dan $2,1 miljard brengt.

Volgens gegevens van SoSoValue leidde BlackRock’s IBIT ETF de instroomgolf, met een instroom van $309 miljoen op 17 oktober. Dit markeerde de derde opeenvolgende dag dat IBIT aan kop stond. Hoewel BlackRock’s IBIT ETF de meeste instroom noteerde, droegen ook andere grote spelers bij aan de voortdurende instroom. ARK Invest en 21Shares’ ARKB ETF zagen namelijk een instroom van $100,2 miljoen, terwijl GBTC ETF van Grayscale $45,7 miljoen aantrok.

Fidelity’s FBTC noteerde $11,96 miljoen aan instroom en Franklin Templeton’s EZBC met $3,88 miljoen. Echter, zeven andere spot Bitcoin ETF’s bleven neutraal, zonder geregistreerde instroom op 17 oktober. Met deze aanhoudende instroom overschreed het totale netto-instromen in de spot Bitcoin ETF’s de grens van $20 miljard, met een totaal van $20,66 miljard op 17 oktober.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas benadrukte in een post op X op 17 oktober dat het belang van deze prestatie en merkte op dat het passeren van de $20 miljard-drempel een van de meest uitdagende en cruciale mijlpalen is in de ETF-wereld. De mijlpaal werd vergeleken met goud-ETF’s die er ongeveer vij jaar over dezen om hetzelfde niveau aan te tikken.

President van ETF Store, Nate Geraci, was het eens met deze opmerking en omschreef de huidige instroomtrend als een “opzuigen” van kapitaal. Het overschrijden van $20 miljard aan cumulatieve instroom voor spot Bitcoin ETF’s valt samen met de stijging van de Bitcoin-prijs boven het belangrijke niveau van $65.000, een mijlpaal waar beleggers reikhalzend naar uitkeken sinds de prijs op 30 september onder dit niveau daalde.

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin op $67.839, na een stijging van 0,7% in de afgelopen 24 uur. De intradagprijs varieerde tussen $66.738 en $68.159, waarmee de positieve markttrend werd voortgezet.

Ethereum ETF’s behalen ook meer instroom

Ondertussen hebben Ethereum-gerichte ETF’s ook positieve instromen genoteerd. Op 17 oktober registreerden de negen beschikbare spot Ethereum (ETH) ETF’s samen een instroom van $48,41 miljoen, voortbouwend op de $24,22 miljoen van de vorige dag.

Fidelity’s FETH en BlackRock’s ETHA ETF’s leidden de instroom, met respectievelijk $31,12 miljoen en $23,56 miljoen. Andere bijdragers waren Grayscale’s Ethereum Mini Trust, 21Shares’ CETH, Biwise’s ETHW, en Invesco’s QETH, met instromen van respectievelijk $5,13 miljoen, $2,33 miljoen, $1,49 miljoen en $518.640.

Ondanks deze recente winsten hebben spot Ethereum ETF’s tot op heden een cumulatief netto-uitstroom van $481,9 miljoen ervaren, wat de meer volatiele aard van het activum in de huidige markt weerspiegelt. Op het moment van schrijven handelde Ethereum op $2.619.

Het bericht Bitcoin ETF’s noteren recordinstroom van $2,1 miljard in vijf dagen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!