Terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich meerdere malen negatief heeft uitgelaten over de cryptomarkt, heeft de toezichthouder zojuist de handel in opties op Bitcoin ETF’s goedgekeurd. Dit is niet zomaar nieuws voor de liefhebbers van crypto, dit is groot nieuws.

Een grote stap

Twee toonaangevende beurzen hebben groen licht gekregen om opties voor verschillende Bitcoin spot ETF’s aan te bieden. De New York Stock Exchange mag nu opties noteren voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Mini Trust (BTC), en de Bitwise Bitcoin ETF (BITB).

Tegelijkertijd mag de Chicago Board Options Exchange aan de slag met opties voor de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) en de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB).

En dit is niet eens de eerste keer dat de SEC dit doet. Amper een maand geleden gaven ze al hun zegen voor optiehandel op BlackRock’s iShares Bitcoin Trust. Het lijkt er dan ook op dat de SEC het gaspedaal stevig indrukt als het aankomt op investeringsproducten omtrent Bitcoin.

Waarom dit groot nieuws is

Met optiehandel breng je een heel nieuwe dynamiek in de handel. Het geeft handelaren de mogelijkheid om posities in een Bitcoin ETF in te nemen tegen een vooraf bepaalde prijs en binnen een bepaalde termijn. Het is als een strategische zet op het schaakbord – je kunt vooruit, maar je hebt ook een back-up plan voor als de markt je niet gunstig gezind is. Dit zou meer grote investeerders kunnen lokken en de markt wellicht wat stabieler maken.

Voor de institutionele beleggers is dit een golden ticket om hun risico’s te managen en de wilde schommelingen van de crypto te temperen. Deskundigen speculeren zelfs dat dit de liquiditeit en transparantie van de markt een boost kan geven. Crypto begint zo steeds meer te voelen als de traditionele aandelenmarkt, maar dan met hogere risico’s.

En nu?

Met de uitbreiding van opties, kunnen we verwachten dat er meer grote spelers op het toneel verschijnen. Naarmate de acceptatie van Bitcoin ETF’s groeit, zou de deur wel eens wijd open kunnen gaan voor verdere innovatie en regulering in de cryptomarkt. Alleen, de SEC heeft de beslissing over spot Ethereum ETF-opties voor zich uit geschoven. Zullen deze ook goedgekeurd worden vóór het einde van het jaar?

Het bericht BREAKING: SEC keurt opties op Bitcoin ETF’s goed, zijn de sluizen nu echt open? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!