Russische president Vladimir Poetin, heeft aangekondigd dat de BRICS-alliantie, cryptocurrencies gaat gebruiken voor investeringsdoeleinden. Deze stap is voor het ontwikkelen van een economische samenwerking tussen lidstaten en om te zorgen dat de Amerikaanse dollar minder afhankelijkheid krijgt in de internationale handel.

Het besluit om cryptovaluta te adopteren is onderdeel van een breder initiatief om een ​​nieuw betalingssysteem te creëren dat de economische soevereiniteit vergroot. De Russische senaatsleider Valentina Matvienko benadrukte het belang van deze transitie en benadrukte dat het lidstaten zal helpen om de uitdagingen van westerse sancties het hoofd te bieden. Door gebruik te maken van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) kunnen BRICS-landen transacties stroomlijnen en zorgen voor financiële stabiliteit. Het initiatief van het BRICS-blok weerspiegelt een groeiende behoefte aan financiële onafhankelijkheid en veerkracht in een steeds meer multipolaire wereld.

Impact op internationale handel door BRICS-besluit

De opname van cryptocurrency in het BRICS-raamwerk zou de internationale handel fundamenteel kunnen veranderen. Snellere en veiligere transacties kunnen de economische samenwerking tussen lidstaten versterken en nieuwe investeringsmogelijkheden creëren. Terwijl de wereld deze ontwikkelingen scherp in de gaten houdt, kunnen de gevolgen voor de wereldeconomie ingrijpend zijn, mogelijk leidend tot een nieuwe manier waarop landen handel drijven en economisch samenwerken.

Concluderend markeert Poetins aankondiging een cruciaal moment voor de BRICS-alliantie, aangezien deze digitale valuta’s omarmt om zijn economische banden te versterken en zijn positie in de wereldwijde financiële arena te versterken.

Het bericht Poetin zegt dat BRICS crypto gaat gebruiken voor investeringsdoeleinden verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!