2025 zou wel eens het jaar kunnen worden waarin Bitcoin de magische grens van 100.000 dollar doorbreekt.

Matt Hougan, Chief Investment Officer bij Bitwise, heeft namelijk een paar goede redenen waarom hij denkt dat deze prijs haalbaar is.

Banner Bitcoin 1

In een interview heeft hij drie belangrijke factoren genoemd die dit zouden kunnen waarmaken: de Amerikaanse presidentsverkiezingen, grote hoeveelheden kapitaal dat nog aan de zijlijn staat, en het langetermijneffect van Bitcoin ETF’s.

1. De Amerikaanse presidentsverkiezingen

Volgens Hougan kunnen de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten een grote impact hebben op de koers van Bitcoin. Of het nu Donald Trump is, die bekend staat om zijn pro-crypto houding, of Kamala Harris, die in ieder geval geen grote obstakels lijkt op te werpen voor de cryptowereld—het maakt eigenlijk niet uit.

Beide kandidaten zouden een positieve (of in het slechtste geval, een neutrale) invloed kunnen hebben op de Bitcoin-markt. Zeker als Trump wint, verwachten veel investeerders dat hij regels gaat versoepelen die de groei van crypto kunnen bevorderen. Dit zorgt voor optimisme in de markt, en dat zie je nu al terug in de stijgende Bitcoin-koers.

2. Groot kapitaal aan de zijlijn

Een andere factor die Hougan benoemt, is het grote kapitaal dat nog niet in de markt zit. Veel grote investeerders staan namelijk nog langs de zijlijn. Ze wachten op meer politieke en regelgevende duidelijkheid voordat ze in Bitcoin stappen.

Maar als de koers blijft stijgen, kunnen deze investeerders zich gedwongen voelen om sneller in te stappen. Dit kan zorgen voor een zogenaamde “self-fulfilling prophecy”: als Bitcoin bijvoorbeeld naar 70.000 dollar gaat, willen steeds meer partijen instappen om de boot niet te missen. Dit drijft de prijs nog verder omhoog.

3. Het langetermijneffect van Bitcoin ETF’s

Tot slot ziet Hougan ook een enorm potentieel in Bitcoin ETF’s. Hij legt de vergelijking met goud-ETF’s, die een enorm succes waren. Bitcoin ETF’s zijn nog relatief nieuw, maar de eerste signalen zijn positief. Hougan voorspelt dat de instroom van miljarden dollars in deze fondsen ervoor gaat zorgen dat de vraag naar Bitcoin stevig blijft groeien.

Op dit moment is de totale waarde van Bitcoin ETF’s al meer dan 50% van die van goud ETF’s, en dat in minder dan een jaar tijd. Dit zou op de lange termijn nog veel meer grote spelers kunnen aantrekken.

Korte termijn: op weg naar 70.000 dollar?

Wat betekent dit voor de korte termijn? Analisten van Matrixport, een bekende cryptodienstverlener, denken dat Bitcoin eind dit jaar al de grens van 70.000 dollar kan doorbreken.

In februari, toen Bitcoin nog rond de 42.000 dollar stond, voorspelden ze al een stijging van 65%. Met nog een paar maanden te gaan en de huidige koers richting die 70.000 dollar, is de kans groot dat we deze grens daadwerkelijk zien. In tegenstelling tot Hougan, denken ze bij Matrixport dat de mogelijke aanstelling van Trump de markt alleen maar verder zou kunnen aanjagen.

The post 3x waarom Bitcoin in 2025 minimaal 100.000 dollar kan worden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!