Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) kunnen een aanzienlijke liquiditeitsboost krijgen na de recente goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Op 18 oktober keurde de SEC aanvragen van de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) goed om opties te noteren voor de langverwachte spot Bitcoin ETF’s.

Hierdoor wordt opties handelen beschikbaar voor de 11 goedgekeurde Bitcoin ETF-providers.

Volgens het handelsbedrijf QCP Capital zou deze goedkeuring de instroom naar Bitcoin ETF’s aanzienlijk kunnen versterken. In een onderzoeksnotitie van 19 oktober schreef QCP Capital:

“De aanhoudende instroom in de ETF onderstreept dat de institutionele vraag sterk blijft. Met de goedkeuring van de SEC deze ochtend voor het noteren van BTC ETF-opties op de NYSE, geloven we dat dit de ETF de benodigde liquiditeit zal bieden om constante instroom aan te trekken.”

Voortgezette ETF-instroom zou de Bitcoin (BTC) prijs kunnen helpen om een nieuwe recordhoogte te bereiken. ETF’s waren goed voor ongeveer 75% van de nieuwe investeringen in de cryptocurrency tegen 15 februari, toen het de grens van $50.000 overschreed.

Bitcoin koers
Bitcoin koers. Bron: TradingView

Risico nemen groeit richting Amerikaanse presidentsverkiezingen

De aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 zouden de beleggersappetijt voor risicovolle activa, zoals Bitcoin en andere cryptocurrencies, aanzienlijk kunnen verbeteren.

Dit zou risicovolle activa in de aanloop naar de verkiezingen doen stijgen, aldus QCP Capital:

“Met Amerikaanse aandelen die dicht bij hun recordhoogtes staan en de Japanse yen die verder verzwakt, zal de risicobereidheid alleen maar sterker worden naarmate we de Amerikaanse verkiezingen naderen. Dit zal risicovolle activa naar hogere niveaus stuwen en ons Uptober-narratief ondersteunen.”

Marktdeelnemers bereiden zich voor op de Amerikaanse verkiezingsdag, die over minder dan drie weken plaatsvindt. De kansen van voormalig president Donald Trump om de presidentsverkiezingen te winnen stegen op 16 oktober naar een recordhoogte van 60,2%.

Bitcoin heeft wekelijkse sluiting boven $68.700 nodig

Om een mogelijke uitbraak uit zijn huidige zijwaartse beweging te bevestigen, moet Bitcoin de week afsluiten boven $68.700, volgens de populaire crypto-analist Rekt Capital.

De analist schreef op 18 oktober in een X-post:

“Op het punt om een uitbraak te bevestigen boven de meervoudige weerstandslijn. Een wekelijkse sluiting zoals deze zou bullish zijn.”

Analyse Bitcoin
Analyse Bitcoin. Bron: Rekt Capital/X

Een mogelijke uitbraak zou ondersteund kunnen worden door de positieve ETF-instroom van deze week. Bitcoin ETF’s overschreden op 17 oktober de recordgrens van $20 miljard in totale netto-instroom, binnen 10 maanden na lancering.

Ter vergelijking: het duurde bijna vijf jaar voordat op goud gebaseerde ETF’s dezelfde grens van $20 miljard bereikten.

Het bericht QCP: Bitcoin ETF-liquiditeit zal stijgen na SEC-goedkeuring van opties verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!