Crypto-analist Ash Crypto heeft zojuist een waarschuwing afgegeven voor Bitcoin (BTC). Volgens zijn recente bericht op X, zou er een verbluffend bedrag van $33,14 miljard aan shortposities geliquideerd kunnen worden als de Bitcoin koers $72.462 bereikt. Dit zou een significante boost kunnen geven aan de Bitcoin prijs, die nu al dichtbij de $70.000 schuurt.

Massale liquidatie op komst

Met Bitcoin die richting een nieuw record dendert, hangen enorme bedragen in de lucht. Als de grootste cryptocurrency zijn huidige koers voortzet en de $72.462 aantikt, zullen de bears zware verliezen lijden. Dit zou de deur openen voor Bitcoin om verder te stijgen, mogelijkerwijs zelfs voorbij zijn all-time high van $73.000. Hij deelde het volgende:

Prijs bewegingen en markt sentiment

De markt is opgewonden terwijl de Bitcoin koers op 18 oktober kortstondig de $69.000 aantikte. Deze stijging voedt de verwachting dat we wel eens snel een nieuwe piek zouden kunnen zien. Standard Chartered heeft het vuur verder aangewakkerd door te suggereren dat Bitcoin vóór de Amerikaanse verkiezingen een nieuw record zou kunnen vestigen.

Ondertussen tonen data van SpotOnChain aan dat Spot Bitcoin ETF’s deze week een flinke instroom van $2,13 miljard zagen, met BlackRock alleen al goed voor $1,14 miljard. Dit toont aan dat de interesse vanuit institutionele beleggers weer opleeft, wat de rally verder zou kunnen stimuleren.

Niet iedereen is bullish

Toch zijn er ook stemmen die tot voorzichtigheid manen. Analist Justin Bennett waarschuwt traders om niet te hard van stapel te lopen. Volgens hem is de situatie complex, en is het verstandig om nu de kat uit de boom te kijken in plaats van grote risico’s te nemen.

CrediBULL Crypto, een andere bekende skepticus, wijst erop dat de recente prijsstijging voornamelijk door de perpetuals markt wordt gedreven. Hij benadrukt dat de open interest nu zelfs hoger ligt dan voor de vorige grote daling van Bitcoin. Hij vraagt dan ook iedereen om voorzichtig te zijn.

Het bericht Bitcoin koers waarschuwing: $33,14 miljard aan shorts in gevaar bij $72.462 verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!