Het jaar 2024 is een gouden tijdperk voor Bitcoin-bezitters, met een spectaculaire stijging in het aantal miljonairs die hun rijkdom aan de koningsmunt te danken hebben. Volgens het recente Crypto Wealth Report van Henley & Partners, is het aantal Bitcoin-miljonairs met maar liefst 111% toegenomen, van 40,500 naar 85,400.

De totale club van crypto miljonairs is in het afgelopen jaar met 95% gegroeid, wat resulteert in een actueel aantal van 172,300 personen wereldwijd die meer dan een miljoen aan crypto op hun naam hebben staan. Dit is een significante sprong vergeleken met de cijfers van 2023 en betekent dat bijna de helft van alle crypto miljonairs, precies 49,6%, hun fortuin aan Bitcoin te danken heeft.

Bitcoin toont zijn dominantie niet alleen in de miljonairskringen. Er zijn nu 28 crypto miljardairs, met zes nieuwe gezichten dit jaar, waarvan vijf hun rijkdom voornamelijk aan Bitcoin te danken hebben. Het aantal Bitcoin-gebruikers staat nu op een indrukwekkende 275 miljoen, wat bijna de helft van de totale cryptogebruikers vertegenwoordigt.

De rol van ETF’s en regelgeving

In de Verenigde Staten heeft de introductie van 11 spot Bitcoin ETF’s deuren geopend voor institutionele investeerders, wat de acceptatie van Bitcoin heeft versneld. Deze financiële producten hebben al bijna $20 miljoen aan investeringen aangetrokken, een teken van de groeiende interesse in Bitcoin als legitieme beleggingsoptie.

Regelgeving speelt een cruciale rol in deze stormachtige groei. In Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zetten regeringen in op crypto-vriendelijke wetten. De VAE heeft bijvoorbeeld nul procent belasting op vermogenswinsten, en in Dubai kunnen inwoners rechtstreeks crypto met hun bankrekeningen handelen. Singapore heeft in april 2024 zijn Payment Services Act aangepast om duidelijke richtlijnen te bieden voor de bewaring van digitale activa, waarmee het land zijn positie als een hub voor digitale betalingen verstevigt.

Zwitserland en de Cariben: Crypto paradijzen

Ook Zwitserland blijft niet achter met zijn “Crypto Valley” in Zug, waar blockchain startups en gevestigde namen een bloeiend ecosysteem vormen. Op de Cariben worden landen als Antigua, Barbuda, en St. Kitts en Nevis attractieve locaties voor crypto-ondernemers, dankzij hun vooruitstrevende regelgeving.

Deze ontwikkelingen tonen aan dat, terwijl de wereld steeds meer digitaal gaat, Bitcoin en de bredere crypto-markt niet alleen speelvelden zijn voor de tech-savvy, maar ware schatkamers voor degenen die op het juiste moment hebben ingezet op de kracht van cryptocurrency.

Het bericht 49,6% van de crypto miljonairs is dit geworden door Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!