Dogecoin heeft een paar mooie stijgingen achter de rug. De munt behaalde dit weekend zelfs een prijs van 0,147 dollar. Daarmee bereikte de memecoin de hoogste koers sinds juli, maar hoe gaat dit verder? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Dogecoin 1

Hoe staat DOGE ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek van DOGE. Hierdoor krijgen we een goed beeld van het belangrijkste prijslevel en van de algehele trend. Het prijslevel ligt rond een koers van 0,125 dollar en heeft al meerdere keren voor zowel ondersteuning als weerstand gezorgd.

Het prijslevel is hierboven aangegeven als een rood vlak. We zien dat de koers hier op dit moment ondersteuning zou kunnen krijgen, mocht de munt weer gaan dalen. De munt is hier een paar dagen geleden doorheen gebroken en heeft sindsdien nog geen test gemaakt op dit level (waarbij de vorige weerstand nu een ondersteuning wordt).

Het is daarom niet gek als we dit in de komende dagen zullen zien. Dit zou een daling betekenen van ongeveer 12%, maar daarna is de kans op een stijging weer groter. Dat komt omdat de munt zojuist zijn neerwaartse trend heeft gebroken. De vorige laagte- en hoogtepunten zijn aangegeven met de groene boogjes, en de koers van DOGE is dit weekend dus voorbij zijn vorige hoogtepunt gestegen.

Dit is meestal een voorbode voor een verdere opwaartse trend. Maar zoals ik al zei, bestaat er nog steeds een kans op een daling van 12%. Tot die tijd is het even afwachten wat Dogecoin hier zal doen. De munt kan namelijk ook nu al voorbij de groene lijn stijgen en daardoor verder omhoog bewegen.

Koers op de korte termijn

Om dit beter te analyseren, gaan we ook nog even kijken naar de 4-uurs grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 4 uur, en deze kunnen we gebruiken om de koers in iets meer detail te zien. Op die manier zien we ook beter hoe de munt reageert op dit rode level.

We zien hier helaas dat de munt al een kleine daling heeft gemaakt sinds een prijs van 0,147 dollar. Dit wijst erop dat de kans wat groter is dat DOGE dus naar de rode zone beweegt. Pas als de munt weer boven de groene lijn komt – of de rode zone bereikt – wordt er meer duidelijk over de prijs.

De munt beweegt daarnaast dus wel in een opwaartse trend, waardoor de lange termijn verwachting positief is. Alleen op de korte termijn kan de munt in kleine problemen komen. Blijf de grafiek en de trend daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Dogecoin bereikt koers van 0,147 dollar, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!