kiyosaki

De zogenaamde “Everything Bubble” kan volgens de bekende auteur Robert Kiyosaki leiden tot een volledige ineenstorting van de financiële markten. Op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) waarschuwt hij dat deze bubbel een wereldwijde economische depressie kan veroorzaken, met scherpe dalingen in de prijzen van aandelen, goud, zilver en Bitcoin (BTC).

Kiyosaki, auteur van het populaire boek Rich Dad Poor Dad, voorspelt dat de prijs van Bitcoin zelfs kan kelderen naar $5.000, wat een van de grootste crashes in de geschiedenis van de cryptomunt zou betekenen.

Oververhitte markten en een dreigende crash

Volgens Kiyosaki zijn de kapitaalmarkten te lang in een bullish fase gebleven, terwijl de onderliggende economie tekenen van zwakte vertoont. Hij waarschuwt dat deze situatie onhoudbaar is en dat de bubbel uiteindelijk zal barsten, wat tot ongekende crashes in zowel de aandelen- als cryptomarkt kan leiden.

Kiyosaki schreef op X dat hij een grote beurscrash verwacht, omdat de aandelenmarkt volgens hem al te lang op een hoog niveau staat.

Een allesomvattende crash volgens Kiyosaki

Kiyosaki stelt dat de Everything Bubble zijn oorsprong vindt in de financiële crisis van 2008. Sindsdien hebben overheden wereldwijd biljoenen dollars in de markten gepompt en enorme hoeveelheden geld bijgedrukt. Dit heeft geleid tot inflatie en extreem hoge prijzen voor verschillende activa. Volgens Kiyosaki is het slechts een kwestie van tijd voordat deze bubbel barst en verandert in de “Everything Crash.”

“De Everything Bubble zal veranderen in de ‘Everything Crash’. Alles zal instorten: aandelen, goud, zilver en zelfs Bitcoin,” waarschuwt Kiyosaki.

Bitcoin dreigt met 92% in waarde te dalen

Kiyosaki voorspelt dat de crash de prijs van Bitcoin kan laten dalen tot $5.000, wat neerkomt op een daling van 92,7% ten opzichte van de huidige waarde van $68.400. Dit zou ook desastreus zijn voor andere cryptomunten. Historisch gezien dalen altcoins zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) vaak nog harder dan Bitcoin tijdens marktcrashes, waarbij waardedalingen van 95% of meer mogelijk zijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!