Bitcoin

Vorige week beleefden spot Bitcoin ETF’s een enorme instroom van meer dan $2 miljard, de grootste vijfdaagse instroom sinds maart. Vooral maandag sprong eruit met een instroom van $555,9 miljoen, waarbij BlackRock’s IBIT in slechts drie dagen meer dan $1 miljard aan nieuwe investeringen aantrok.

Enorme instroom voor Bitcoin ETF’s

Voor de 11 Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s was het een buitengewone week, waarbij verschillende fondsen meermaands pieken bereikten. Vooral BlackRock’s Bitcoin ETF kende een uitzonderlijke prestatie, met woensdag als beste dag sinds juli. Volgens gegevens van Farside steeg de totale netto-instroom die dag boven de $20 miljard en liep dit tegen het einde van de week op tot net boven de $21 miljard.

Maandag was de meest indrukwekkende dag van de week, met een instroom van $555,9 miljoen. Dinsdag volgde met $371 miljoen, woensdag zag $458,5 miljoen binnenkomen, donderdag $470,5 miljoen, en op vrijdag werd een iets bescheidener bedrag van $273,7 miljoen genoteerd. Hiermee kwam de totale netto-instroom voor de week uit op $2,13 miljard, wat het de meest winstgevende week maakt sinds 11-15 maart, toen meer dan $2,5 miljard werd geregistreerd.

BlackRock’s IBIT voerde de lijst aan op dinsdag, woensdag en donderdag, met meer dan $1 miljard aan netto-instroom. Ook andere grote fondsen zoals Fidelity’s FBTC ($348 miljoen) en Ark Invest’s ARKB ($306,1 miljoen) profiteerden van de stijgende interesse.

Opmerkelijk was dat de hele week geen netto-uitstromen werden gemeld. Zelfs Grayscale’s grootste fonds kende instroom op maandag, dinsdag en donderdag.

Ondertussen steeg de waarde van Bitcoin aanzienlijk gedurende deze periode, van $62.500 op maandag naar een meermaands hoogtepunt van $69.000 op vrijdag.

Opvallende vraag naar Ethereum ETF’s

Hoewel spot Ethereum ETF’s sinds hun lancering in juli minder aandacht hebben getrokken, zagen ze vorige week een lichte opleving. Ondanks netto-opnames van $12,7 miljoen op dinsdag, waren de overige handelsdagen positief: maandag ($17 miljoen), woensdag ($24,2 miljoen), donderdag ($48,4 miljoen) en vrijdag ($1,9 miljoen).

Hierdoor kwam de totale netto-instroom voor de week uit op $78,8 miljoen, wat het de beste week maakt sinds 5-9 augustus.

Ook de Ethereum-prijs steeg aanzienlijk, van $2.450 op maandag naar $2.640 aan het einde van de week.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin ETF’s zien een indrukwekkende instroom van $2 miljard – Beste week sinds maart verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!