De market cap van Bitcoin is inmiddels 1 biljoen dollar groter dan die van Ethereum. Dat betekent een nieuwe all-time high voor het gat tussen de nummer één en twee van de markt. Het vertrouwen in de toekomst van Ethereum neemt af, terwijl Bitcoin zich meer en meer bewijst als potentiële store of value.

Wat is er aan de hand met Ethereum?

De grote vraag op dit moment is waar de problemen van Ethereum vandaan komen. Waarom verliest men het vertrouwen in de nummer twee van de markt?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Dat lijkt ten eerste te liggen aan het gebrek aan nieuwe toepassingen voor de technologie. In 2021 waren we nog razend enthousiast over Decentralised Finance (DeFi) en Non-Fungible Tokens (NFTs).

Inmiddels wordt bijna niemand daar nog warm van en lijkt het vertrouwen in de “grote toekomst” van die toepassingen voor de technologie een beetje weg te ebben.

In de cyclus van 2024 is er echter nog geen duidelijke nieuwe ontwikkeling zichtbaar die de marktwaarde van enkele honderden miljarden dollars kan goedpraten voor Ethereum.

We zien dat grote spelers als BlackRock decentrale fondsen starten op Ethereum waar voor honderden miljoenen dollars aan Amerikaanse staatsobligaties in zitten, maar kan dat die enorme market cap van Ethereum goedpraten?

Op welke manier gaat Ethereum profiteren van die honderden miljoenen dollars aan staatsobligaties in het decentrale fonds van BlackRock? Hoe komt daar iets van bij Ethereum en in het verlengde daarvan bij de hodlers terecht?

Dat lijken investeerders zich in toenemende mate af te vragen en om die reden lijkt Ethereum momenteel de strijd tegen Bitcoin te verliezen.

Bitcoin blijft stijgen

Ondertussen blijft Bitcoin rustig stijgen en is de digitale munt qua market cap groter dan Berkshire Hathaway en TSMC, de grote Taiwanese chipfabrikant.

Als de Bitcoin koers nog iets verder stijgt komt Meta Platforms (Facebook), het bedrijf van CEO en oprichter Mark Zuckerberg, in zicht.

Goud is op dit moment nog de grootste asset ter wereld met een market cap van 18,38 biljoen dollar.

Fred Krueger luisterde naar BlackRock CEO Larry Fink, die claimt dat Bitcoin zo groot kan worden als de Amerikaanse huizenmarkt.

“Die markt is op dit moment 50 biljoen dollar waard. Laten we schatten dat het in 2040 om 100 biljoen dollar gaat. Dat is 76x de market cap van 1,3 biljoen dollar van Bitcoin.

Met andere woorden: Bitcoin gaat naar 5 miljoen dollar per munt”, aldus Krueger.

Geloof jij in dit soort voorspellingen of denk je dat meneer Krueger en Larry Fink hier een beetje te hard van stapel lopen?

The post Verschil tussen Bitcoin en Ethereum loopt op tot $1 biljoen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!