De Bitcoin koers lijkt op weg naar de all-time high van 73.800 dollar en de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs doen vrolijk mee. In de handelsweek van 18 oktober wisten de Bitcoin ETFs voor ongeveer 2,4 miljard dollar aan kapitaal naar binnen te trekken. Vanaf januari 2024 wisten de Bitcoin ETFs al een netto-instroom van 20,94 miljard dollar aan kapitaal te veroorzaken.

Bitcoin ETF-stromen. Bron: sosovalue

De perfecte storm voor Bitcoin

De recente opleving van de instromen voor de Bitcoin ETFs wordt door analisten toegewezen aan een “perfecte storm” voor de digitale munt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Chris Aruliah, hoofd van institutioneel beleggen bij Bybit, wijst naar de Amerikaanse verkiezingen als een drijfveer. “Naarmate de verkiezingen in Amerika dichterbij komen in november, krijgen investeerders meer vertrouwen in het inzetten op een voortzetting van de bullrun door Bitcoin. Allebei de kampen in de verkiezingsstrijd doen positieve uitspraken richting Bitcoin en er is uitzicht op duidelijke wet- en regelgeving”, aldus Aruliah.

Alicia Kao, managing director bij KuCoin, zegt dat het groeiende optimisme over de macro-economische situatie ook een cruciale factor is achter de opwaartse trend van Bitcoin.

In haar ogen zorgde recente economische data ervoor dat mensen zich minder zorgen maken over een eventuele recessie in de Verenigde Staten. Ook omdat de Amerikaanse centrale bank al begonnen is met het verlagen van de rentes, terwijl de economische data nog altijd positief en sterk oogt.

Daarbij ziet ze dat traditionele hedgefondsen ook meer exposure nemen op Bitcoin sinds de introductie van de ETFs in Amerika, die toch voor een stukje zekerheid zorgen. Bijna de helft (47%) van de traditionele fondsen zou nu exposure hebben op digitale assets, wat een flinke stijging is ten opzichte van de 29% die we in 2023 nog zagen.

Institutionele adoptie drijft vraag naar Bitcoin ETFs

Mithil Thakore, CEO en mede-oprichter van Velar, gelooft dat institutionele beleggers momenteel de voornaamste drijfveer van de koersstijgingen zijn. Hij denkt dat zij verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de Bitcoin die wordt opgekocht via de ETFs.

“We gaan nu richting de 20 miljard dollar aan instromen voor de Bitcoin ETFs (daar zijn we inmiddels al voorbij), een getal waar goud vier jaar over deed. Gezien de eigenschappen die Bitcoin de best presterende asset van de afgelopen 10 jaar maakten, is het geen verrassing dat de vraag naar BTC via de ETFs zo sterk was”, aldus Thakore.

Alicia Kao zegt dat de institutionele adoptie van Bitcoin ETFs significant is toegenomen tijdens het tweede kwartaal van 2024. Ze noemt een percentage van 27% en zegt dat er 262 nieuwe firma’s waren in Q2 die Bitcoin kochten via de ETFs.

Op 30 juni waren er volgens haar meer dan 1.000 professionele firma’s die Bitcoin aanhielden via de ETFs. Ondanks dat claimt Kao dat particulieren nog altijd de voornaamste investeerders zijn in de Bitcoin ETFs. Institutionele partijen beheren volgens haar “slechts” 21,15% van de assets in de fondsen.

Dat vertegenwoordigt echter wel een schamele stijging ten opzichte van de 18,7% die we in het eerste kwartaal van 2024 zagen.

The post Spot Bitcoin ETFs breken record na record appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!