Legal & General (L&G), de Londense pensioen- en investeringsgigant met maar liefst 1,5 biljoen dollar aan beheerd vermogen, denk na over een stap in de wereld van tokenisation. Deze move zou L&G in het lijstje kunnen zetten van andere grote spelers zoals BlackRock, Franklin Templeton en Abrdn, die al blockchain-based geldmarktfondsen aanbieden.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Wat is tokenisation?

Tokenisation betreft het representeren van conventionele activa, zoals geldmarktfondsen gesteund door Amerikaanse staatsobligaties, via tokens op een blockchain. Het neemt gewone investeringen, zoals een spaarpot die bijvoorbeeld gevuld is met Amerikaanse staatsleningen, en maakt er digitale muntjes van die leven in een soort computernetwerk.

Het leuke is dat er steeds meer grote banken en investeringsmaatschappijen hier enthousiast over worden. En zoals je weet is ook BlackRock, de grootste geldbeheerder ter wereld, bezig met deze innovatie. Zij hebben een speciaal fonds gemaakt, BUIDL genaamd, gebouwd op het Ethereum-netwerk.

L&G’s plannen

Ed Wicks, global head of trading bij Legal & General Investment Management (LGIM), verklaarde: “We onderzoeken manieren om de Legal & General Investment Management Liquiditeitsfondsen beschikbaar te maken in getokeniseerde vorm.” Hij benadrukte het belang van digitalisering in de fondsenindustrie voor het verbeteren van efficiëntie, het verlagen van kosten en het toegankelijk maken van een breed scala aan investeringsoplossingen voor een grotere groep beleggers.

Niet de eerste blockchain-ervaring voor L&G

L&G’s interesse in blockchain is niet perse nieuw. Al in 2019 kondigde de verzekeraar plannen aan om het beheerde blockchainsysteem van Amazon Web Services (AWS) te gebruiken voor het beheren en registreren van schulden in de vorm van ‘annuïteiten’ voor hun verzekeringsbedrijf.

Bredere trend in de financiële sector

De interesse van L&G in tokenisation past in een bredere trend waarbij gevestigde financiële instellingen de mogelijkheden van blockchain-technologie omarmen. Naast BlackRock hebben ook State Street en andere grote namen al stappen gezet in deze richting.

Toekomstperspectief

Als L&G daadwerkelijk deze stap zet, zou dit weer een flinke stap zijn in de adoptie van blockchain-technologie door traditionele financiële instellingen. Een stap die niet alleen de legitimiteit van de technologie verder versterkt, maar ook een stap die de toegankelijkheid van digital assets voor een breder publiek vergroot.

The post Britse pensioenreus L&G verkent tokenisation mogelijkheden voor volgende stap in de crypto sector appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!