blackrock

Bitcoin (BTC) is momenteel een stuk goedkoper te verkrijgen dan gisteren. De Bitcoin koers steeg gisteren nog voorbij $69.000, maar liep hier vervolgens hard tegen de muur aan.

Het was een bloederige dag van de nieuwe week, maar de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben hier maar weinig van gemerkt. De fondsen hebben voor de zevende dag op een rij een enorme kapitaalinstroom gezien, wat volledig te danken is aan BlackRock.

Bitcoin koers vindt steun op $66.500

Bitcoin schoot in de nacht van zondag op maandag voor het eerst sinds eind juli tot boven de $69.000. Om precies te zijn bereikte Bitcoin een piek van zo’n $69.400, die inmiddels buiten handbereik is komen te liggen.

Gedurende de dag zakte Bitcoin namelijk steeds verder weg. Aan het einde van de middag dook Bitcoin voor het eerst sinds vorige week donderdag weer onder de $67.000. Vannacht kon je de munt op zijn goedkoopst oppikken, voor om en nabij de $66.500.

In totaal heeft Bitcoin dus meer dan 4% van zijn waarde ingeleverd. Het is echter allesbehalve een verontrustende daling. Dit geeft de bulls juist de mogelijkheid om even op adem te komen. Bovendien is het niveau rond $69.000-$70.000 een sterke weerstand, en dus is het meer dan logisch dat Bitcoin meerdere pogingen nodig heeft om hier doorheen te breken. Wat dat betreft is het erg bullish dat Bitcoin vooralsnog boven zijn steun van $66.500 standhoudt.

$1,5 miljard naar IBIT-fonds in 6 dagen

Zoals gewoonlijk is het marktsentiment niet onaangetast gebleven alsmede Bitcoin’s koersdaling. En dit is ook terug te zien bij de meeste Bitcoin ETF’s. Gegevens van Farside Investors laten zien dat maar liefst vier van de elf fondsen gisteren kapitaal uit hebben moeten zwaaien, terwijl vorige week geen enkel fonds een dag in het rood eindigde.

Het BITB-fonds stond bovenaan de lijst met een verlies van $22,1 miljoen. Daarnaast zagen ook het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares, VanEck’s HODL-fonds en Grayscale’s GBTC-fonds lichte uitstromen.

Maar BlackRock heeft de dag gered met een geweldige instroom van $329 miljoen. Met dit resultaat heeft BlackRock de afgelopen zes handelsdagen een totaal van bijna $1,5 miljard binnen zien stromen. ‘’Die $1,5 miljard alleen al zou het een top 5 lancering van 2024 maken (van de 570 ETF’s),’’ zo liet ETF-expert Nate Geraci weten. Maar Blackrock heeft sinds januari al meer dan $23 miljard binnengehaald. ‘’Zijn er nog steeds sceptici?’’ zo sloot Geraci zijn bericht af.

Alle Bitcoin-fondsen tezamen hebben de dag met $294,3 miljoen in de plus geëindigd. Het is alweer de zevende dag op rij dat de fondsen voor honderden miljoenen dollars binnenharken, een indrukwekkende reeks.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers daalt 4%, toch haalt BlackRock’s BTC-fonds $329 miljoen op verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!